2018. augusztus 13.

Indiai jellegű joghurtos csirkeragu







Ez bizony nem egy autentikus indiai étel, csak amolyan Macskanyelvféle „olyan, mintha”. :D Ettől függetlenül finom, és tényleg egy csöppet indiai ízvilágú a goa masala fűszerkeveréknek köszönhetően. Imádtuk beletunkolni a lachha parathát. :) A képeken látható kukoricás rizs igazából nem képezi szerves részét ennek a főételnek, csak a 2 nappal korábbról megmaradt köretet már meg kellett enni. :D A húsragu egyébként egyszerre magyaros és indiai is, és a joghurt miatt kellemesen savanykás. :)






Hozzávalók 4 személyre:

Csirkeraguhoz:
50 dkg csirkecombfilé
2 fej vöröshagyma (tisztítva kb. 30 dkg)
1 bocskorpaprika (tisztítva kb. 15 dkg)
1 ek. grill fűszerkeverék
1 púpozott ek. goa masala fűszerkeverék
1 csapott ek. őrölt pirospaprika
1 csapott ek. morzsolt korianderlevél
½ tk. őrölt mustármag
kashmiri csili ízlés szerint

2 dl víz
8 ek. natúr görög joghurt
1 púpozott ek. ghí vagy a ghí készítéséből visszamaradt hab

Tálaláshoz:
lachha paratha
savanyúság (pl. édes-savanyú gyöngyhagyma, ecetes bébiuborka)

elkészítés:

  1. A lebőrözött combfiléket kis kockákra vágjuk, beszórjuk a fűszerek keverékével a só kivételével, és állni hagyjuk fél órát.
  2. A félbevágott, majd vékonyra szelt vöröshagymát a kis kockákra aprított paprikával együtt a felhevített vajzsíron kissé megpirítjuk, majd rátesszük a fűszeres húst, és fehéredésig sütjük.
  3. Felöntjük a vízzel, és a levét majdnem teljesen elforralva megpároljuk. Belekeverjük a joghurtot, összeforraljuk, sózzuk még, ha szükséges, és a kész ragut tálaljuk.