2019. február 25.

Freddie Mercury királyi receptjei



Itt a Sünisen nemrég „kámingáutoltam” azzal az infóval, hogy újabban Queen-lázban égek, és ennek köszönhetően (de lehet, hogy ez már inkább kóros, mint örömteli) minden apró tudnivaló érdekel – természetesen elsősorban Freddie Mercury kapcsán.
És ha már a világ egyik legnagyszerűbb zenészéről szóló információknál tartunk, naná, hogy azt is tudni akartam, hogy mi volt a kedvenc étele.
Mivel ez elsősorban gasztroblog, a témának itt abszolút létjogosultsága van. Hogy mások számára is legyen értelme a Queen-es bejegyzés blogon való megjelenésének, másodsorban ezen okból jártam utána, mit szeretett enni Freddie. Újfent megállapítást nyert ama tény, hogy az internet maga a csoda – rátaláltam ui. egy könyvre, ami sok érdekes Freddie-s tudnivaló mellett olyan ételek leírásának egész sorát kínálja, amit neki készítettek. Hát persze, hogy rögtön birtokolni akartam a kiadványt! :D De a nagy érdeklődésre való tekintettel épp nem volt készleten, így várnom kellett. A megrendelés gombra végül a Kutyafül nyomott rá nagy titokban, de kisvártatva, lelkes vigyorgással kísérve bevallotta, hogy micsoda huncutságot művelt. :)
Másfél héttel később, éppen ma, megérkezett a küldemény, és elém tárultak a rock királyának kedvenc ételei. Hála Freddie ízlésének, sok olyan receptet is találtam, amit én is szívesen elkészítek majd. :)





 
„Az ünnepelt Queen együttes énekese, Freddie Mercury kirívó egyéniség volt, aki nem csak a zenében és a divatban szerette a változatosságot, hanem az ételek tekintetében is.
Kevés ember tudja azonban, hogy mit evett és ivott a legszívesebben, vagy mi volt a kedvenc étele.
Freddie Mercury nemzetközi híre abban is megmutatkozik, hogy rajongói világszerte mind a mai napig fáradhatatlanul keresik a napvilágot még nem látott információkat a bálványukról.
Freddie Mercury királyi receptjei (Freddie Mercury's Royal Recipes) az egyetlen könyv ebben a témában. Nem csak Mercury rajongóinak szerez majd örömet, hanem a gasztronómia szerelmeseinek is. Ez egy páratlan kiadás, teli Freddie kedvenc ételeivel, hiteles fényképekkel és számos érdekességgel Freddie-ről a színpadon és a kulisszákon kívül.
Habár Freddie a nemzetközi konyha legjobb minőségű ételeit kedvelte, nem utasította vissza az egyszerűen elkészíthető, szerény fogásokat. És ki nyújthatna hitelesebb bepillantást konyhájának titkaiba, mint legjobb barátainak egyike, személyi asszisztense, Peter Freestone?
Peter Freestone 1979 októberében találkozott először Freddie-vel, és barátságuk egy hónappal később kezdődött, amikor Peter a Queen-nek kezdett dolgozni. 1980-ban Freddie személyi asszinsztense lett és bejárta vele a világot. Freddie Mercury 1991-ben bekövetkezett haláláig vele maradt.
Peter a társszerzője két, Freddie Mercury-ról szóló könyvnek. Előadásokon vesz részt szerte a világban, hogy támogassa az AIDS megelőzését, valamint részt vállal különféle olyan tevékenységekben, amit a Hivatalos Nemzetközi Queen Rajongói Klub (Official International Queen Fan Club) szervez. Jelenleg Csehországban él.”