2018. július 9.

Paradicsomos spagetti chorizóval







Újabban ritkán főzök spagettit, pedig nagyon szeretjük. Most újra kedvet kaptam hozzá, és ezt a kolbászos változatot készítettem el, mert végre kaptam chorizo kolbászt, amit már nagyon régóta kerestem a boltok polcain. Kellemes íze, bár nem túl hangsúlyosan, de kiérződött az ételből. Laktató ebédünk volt. :)






Hozzávalók 2-3 személyre:

1 nagy fej vöröshagyma
1 kaliforniai paprika
1 nagy gerezd fokhagyma
12 dkg chorizo vagy egyéb füstölt kolbász
250 g hámozott paradicsomkonzerv
őrölt fekete bors

egy csipet cukor
kb. 1 dl víz
25 dkg spagetti (pl. Barilla spaghettini n.3)
2-3 tk. aprított petrezselyemzöldje
reszelt Grana Padano sajt

elkészítés:

  1. A kolbászt felszeleteljük, zsiradékmentes serpenyőben ropogósra sütjük, majd a zsírból kivesszük a kolbászt.
  2. 2 evőkanál kisült kolbászzsíron megdinszteljük a vékony karikára szelt vöröshagymát és a felaprított paprikát, közben sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a zúzott fokhagymát.
  3. Felöntjük a paradicsommal, a vízzel, és addig főzzük, amíg a leve el nem forr. Cukorral ízesítjük, és belekeverjük a sült chorizót.
  4. A spagettit forrásban lévő, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük és összeforgatjuk a kolbászos-paradicsomos alappal.
  5. Az ételt elosztjuk 2 vagy 3 tányéron, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel, és reszelt sajtot kínálunk hozzá.