2013. június 27.

Kifőztük magazin - július



Megjelent a Kifőztük magazin júliusi száma, amiben most az én receptjeimet is megtalálhatjátok!
Külön öröm, hogy kedves barátnőmmel, Ágival egyszerre kerültem az újságba. Ő pedig nem más, mint a ...konyhán innen - kerten túl... blog szerzője.






Csípős, húsos tortilla zöldségkörettel


 




Nagyon régen vettem tortillát, de nemrég a borsos-csokoládés mártáshoz kellett. A maradékot pedig felhasználtam ehhez a könnyű, nyári ételhez. Annyira ízlett, hogy a minap vettünk még 2 csomaggal, hogy legyen raktáron. Ha elfogy, saját tortillát fogok készíteni, nehogy már boltit együnk, amiben ki tudja, milyen adalékanyagok vannak.
A tortillába tehetünk salátát is, de aki már tudja rólam, hogy alig eszek zöldet, az biztosan nem lepődik meg, hogy kihagytam belőle. Szerintem így is megállja a helyét.



Hozzávalók 6 tortillához:

6 tortilla lap

Töltelékhez:

45 dkg csirkemellfilé
őrölt fekete bors

1 kis fej vöröshagyma
1 kis fej lila hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kis hegyes erős paprika
1 paradicsom
1 dl paradicsomlé (nálam házi készítésű)
2 ek. mangalicazsír

Mártáshoz:
1 ek. borsos-csokoládés mártás
2 púpozott ek. 20%-os tejföl

Zöldségkörethez:
6 paradicsom
6 db hónapos retek
kb. 20 dkg tejfölgolyó (házi mascarponéból)
őrölt fehér bors
só (elmaradhat)
extra szűz olívaolaj (elmaradhat)

elkészítés:

  1. A húst kisebb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A paradicsomot forrásban lévő vízbe mártjuk pár másodpercre, majd lehúzzuk a héját, a húsát pedig felkockázzuk.
  2. A kétféle hagymát és az erős paprikát finomra vágjuk, a zsíron megdinszteljük, majd rátesszük a paradicsomot, és felöntjük a paradicsomlével. A levét a felére elforraljuk.
  3. Az áttört fokhagymát a paradicsomos-hagymás alaphoz keverjük, rátesszük a húst, és készre sütjük.
  4. A mártáshoz a kész borsos-csokoládés mártást elkeverjük a tejföllel, és megkenjük vele a zsiradékmentes serpenyőben megmelegített tortillákat. Elosztjuk rajtuk a húst, és feltekerjük.
  5. A 6 személyre szánt körethez fejenként 1 paradicsomhoz és retekhez kb. 3 dkg-nyi tejfölgolyót számolunk (utóbbit mokkáskanállal formázzuk golyókká, a zöldségeket pedig tetszés szerint szeleteljük és fűszerezzük).