2016. április 6.

15 éve veled... ♥



2001. április 6-a életem egyik legcsodásabb napja volt – az én néhai cicám mamája, Baba új alommal ajándékozta meg a világot. Ennél szebb már csak az a néhány héttel későbbi nap volt, amikor 2 kiscica nem normálisan boldog anyukája lettem. :)
Majdnem csak egy macsek jött haza velünk, mert eredetileg csak egyetlen barna cirmos kislányt szerettem volna, aki enyhítette volna az alig fél évvel korábban elveszített ugyanilyen külsejű cicukám hiányát. De a kis cirmos tesója annyira azt akarta, hogy neki is én legyek az anyukája, hogy nem bírtam ellenállni az erőteljes pocakmutogatásnak, és nagy hirtelen négyen lettünk.
Hónapokon át tartó édes bolondozások következtek, majd pedig az évek alatt annyira összenőttünk mi hárman, hogy komolyan úgy érzem, ők ugyanolyan gyerekeim, mint másoknak a vér szerinti kisfiuk/kislányuk.
Képtelenség lenne leírni azt a köteléket, ami közöttünk volt és van, és nincs értelme taglalni, micsoda bohóckodásokra képesek. Lényeg, hogy az élet nélkülük olyan lenne, mint egy hideg üvegbúra.
Az én két kislánykámnak időközben másik apukájuk lett, sőt akaratuk ellenére 2 mostohatesójuk is, plusz végigcsináltak 2 költözést. Büszke vagyok rájuk, mert védőoltások nélkül megúsztak minden betegséget, azaz sosem volt semmi bajuk. Éppen ezért hideg zuhanyként ért a felismerés, hogy kettejük közül az egyiküket, Kumpit el kell engednem. Nagyon nehéz időszakot éltünk meg, de ő mindvégig küzdött. Az utolsó útja előtt az állatorvos azt mondta, nem csupán a jó genetikai adottságok, hanem a köztünk lévő szeretet is oka, hogy olyan sokáig kitartott.
2014. december 5-én este, egy szinte egész napos szeretgetés után, különös jelet kaptam fentről – pár órával később jöttem rá, hogy így búcsúzott tőlem az én 13 éves és 8 hónapos, gyönyörű kiscicám. Azóta nem múlik el nap rágondolás nélkül. Mindig hiányozni fog.

Már csak Makka maradt nekem, ez a bohócképű macskamaci, akivel kölcsönös függésben vagyunk egymástól. 15 évvel ezelőtt ezen a napon látta meg a napvilágot, most is ugyanolyan dinnye, és bízom benne, hogy még sokáig idétlenkedik körülöttem.
Minden egyes vele töltött idő ajándék. :)


Boldog 15. születésnapot Makkermanci és neked is odafönt, Kumpikutyi!


Makka manapság

kezdődik a közös kaland :)

bohócképű pici mancikája

Makka és Kumpi