2014. június 23.

Csokis keksztálkák





Régen ettünk már fagyit, de most egy kedves felkérésnek eleget téve ismét nekiálltam és készítettem. Nem akartam azonban hagyományos módon tálalni, ezért ezt a jópofa és finom talapzatot hoztam össze. A receptben szereplő kekszeken kívül bármilyen más kekszet is felhasználhatunk hozzá, amihez csak kedvünk szottyan, sőt a csoki is lehet tej- vagy akár fehér csoki. 
 
Hozzávalók 12 darabhoz:

15 dkg vaj
15 dkg étcsokoládé
10 dkg háztartási keksz
7 dkg Győri Édes zabfalatok (mini)

elkészítés:
  1. A csokis keksztálkákhoz a muffintepsi mélyedéseit kibéleljük háztartási fóliával úgy, hogy a fólia túlnyúljon a mélyedések oldalán. (És közben lehet anyázni, mert a fólia vagy olyan fajta, hogy túlságosan is tapad vagy egyáltalán nem. De azért meg lehet oldani. :D Nem kell fóliázni, ha szilikonformákat használunk.)
  2. A kétféle kekszet zacskóba tesszük, nyújtófával finomra törjük, vagy késes aprítóval ledaráljuk. 
  3. A kisebb darabokra tördelt étcsokoládét a vajjal gőz fölött felolvasztjuk, majd összekeverjük, kicsit hűlni hagyjuk, és hozzáadjuk a darált kekszet.
  4. 1-1 evőkanálnyi csokoládés kekszmasszával kibéleljük a muffintepsi mélyedéseit úgy, hogy a mélyedések oldalára is jusson belőle. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Ezután lehámozzuk róluk a fóliát, és már használhatjuk is.