2016. március 21.

Kókuszkrémes-mazsolás torta







Vasárnap kora délután ránk jött a süti ehetnék. Nem is értem, hogy lehet ez. :D Olyan sütit akartam, ami némileg illeszkedik a fogyókúránkhoz, nem kell rajta sokat gondolkodni, és ami a legfontosabb, finom is. Ezért egy korábbi sütim tésztáját vettem alapul kicsit módosítva azt, ill. lesz, ami lesz alapon kókuszkrémmel töltöttem. Ez utóbbi kisebb fajta támadásnak minősül a Kutyafül ellen, ui. ő nem rajong a kókuszért. Én sem mennék el érte túl messzire, de azért néhanapján örömmel megeszem a vele készült édességet. A kókusztámadást enyhítendő fehér csoki került a tetejére, mert azt bezzeg imádja a drágám. Aztán kiderült, hogy a Rafaello golyó töltelékéhez hasonló krém mégis csak nyerő. :D
Sajnos a fotózásra csak másnap kerülhetett sor a kései eszmélés miatt, ezért kissé foghíjas a torta. De hát még aznap le kellett tesztelni. :D A blogra való felkerülés ténye jelzi, hogy finom süteményről van szó. ;)






Hozzávalók 16 cm-es tortaformához:

Tésztához:
10 dkg barna rizsliszt
2,5 dkg kókuszreszelék
3 dkg csemege mazsola
3 dkg mazsola
3 dkg étcsokoládé
1 tk. sütőpor
1 nagy tojás
7,5 dkg nádcukor
10 dkg tejföl
75 ml tej

Kókuszkrémhez:
5 dkg kókuszreszelék (darálva is lehet)
2,5 dl tej (vagy kókusztej)
4 dkg nádcukor
1 cs. vaníliás cukor
1,5 dkg étkezési kukoricakeményítő
4 dkg vaj

Bevonáshoz:
5 dkg fehér csokoládé
20 ml tejszín
6 g vaj

elkészítés:

  1. A tésztához a tojást habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a tejfölt, a tejet, a langyosra hűlt, olvasztott vajat, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékkel, sütőporral, kétféle mazsolával, aprított csokoládéval vegyített rizslisztet. Kivajazott, rizsliszttel beszórt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni. Óvatosan két lapra vágjuk.
  2. A krémhez 2 dl tejet 2 dkg cukorral forrásig melegítünk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a besűrítjük a többi tejben simára kevert keményítővel. Belekeverjük a kókuszreszeléket, és hagyjuk, hogy egyet buggyanjon. Kihűtjük.
  3. A vajat habosra kavarjuk a megmaradt cukorral, és a kihűlt pudinghoz vegyítjük. A krémmel megkenjük az alsó tortalapot, majd befedjük a másik tésztalappal.
  4. A bevonáshoz a tejet a vajjal összemelegítjük, majd beletördeljük a csokoládét, és a tűzről lehúzva addig kavarjuk, amíg fel nem olvad. Kicsit hűlni hagyjuk, majd megkenjük vele a sütemény tetejét. Ha a máz megdermedt, felszeleteljük a tortát.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeverés
sütési idő: kb. 30 perc