2015. augusztus 19.

Csirkés-mozzarellás melegszendvics dióval








Személy szerint melegszendvics rajongó vagyok, de ezzel azt hiszem, a Kutyafül is így van. Általában nem variálok a szendvicsek ízesítésével, szinte mindig az általunk jól ismert háromféle verziót szoktam készíteni: vajjal, sajttal, tejföllel, és ezt vagy szalámival vagy sonkával egészítem ki. A hegyes erős paprika és a lila hagyma pedig már csak ráadás, ha épp úgy tartja kedvem.
Most azonban egy kicsit másféle szendvicsre vágytam. Nem mintha csirkéset még nem ettem volna, de melegszendvicsnek, sőt kalácstésztából lévő zsemléből még nem próbáltam, pláne nem dióval. Ez utóbbi azért került bele, mert annyira ízlett egy másik szendvicsemben a pirított dió, hogy újra érezni akartam az ízét, de most melegszendvicsben és másféle sajttal kombinálva. Végtelenül egyszerű, de finom étel lett belőle.






Hozzávalók 2 szendvicshez:

2 db édes, szezámmagos zsemle vagy molnárka
1 kis csirkemellfilé (kb. 20 dkg)
12,5 dkg mozzarella
2 nagy gerezd fokhagyma
4 fél szem dióbél
1 púpozott ek. olívaolaj
őrölt fekete bors

vaj a kenéshez

elkészítés:
  1. A csirkemellet két szeletre vágjuk, két ív folpack között kissé kiklopfoljuk, és sóval, borssal ízesítjük.
  2. A hússzeleteket felhevített olajon fehéredésig sütjük, majd a vékonyra szelt fokhagymát is hozzáadva, mindkét oldalukon lepirítjuk.
  3. A durvára vágott diót zsiradékmentes serpenyőben, kis lángon megpirítjuk. A mozzarellát lecsepegtetjük és felszeleteljük.
  4. A zsemléket kettévágjuk, megvajazzuk, az alsó felükre rátesszük a sült húst, arra a mozzarellaszeleteket, és megszórjuk pirított dióval. Befedjük a zsemlék másik felével.
  5. Kontakt grillben (vagy serpenyőben mindkét oldalukon) addig sütjük, amíg a sajt megolvad benne. Friss zöldségeket kínálunk mellé.














A recept a Kifőztük gasztromagazin augusztusi számában is megjelent.