2013. augusztus 30.

Sajttal töltött, rántott csirkemell





Olyan régen ettünk sajttal töltött rántott husit, hogy épp itt volt az ideje az újbóli elkészítésnek. Újdonságként fokhagymasóval pácoltam, és az eredménnyel nagyon meg voltunk elégedve. Ízletes, vajpuha, jó értelemben véve egyszerű rántott husi lett az eredmény. Az ízek csodálatosan harmonizáltak. Mi sült krumplival ettük, de ez az étel bármilyen körettel kiváló.
Nálam már csak az tudta volna fokozni az élvezeteket, ha karajból készítettem volna, de az most nem volt itthon.




Hozzávalók 4 személyre:

1 egész csirkemellfilé (50-60 dkg)
fokhagymasó
őrölt fekete bors
12 dkg trappista sajt
finomliszt
tojás
zsemlemorzsa

elkészítés:

  1. Az egész csirkemellet két fél filére vágjuk, (lemetsszük róluk a belső filéket) és felszeleteljük. (A belső filékkel együtt 8 hússzeletet kell kapnunk). Kiklopfoljuk, és mindkét oldalukon megszórjuk a fűszerekkel. Negyedórát állni hagyjuk.
  2. Két hússzeletet úgy teszünk egymás mellé a folpackra vagy alufóliára, hogy a húsok hosszanti szélei kissé fedjék egymást. Ráklopfolunk, hogy kicsit „összeragasszuk” őket. (Így 4 darab, kéttenyérnyi hússzeletet kapunk.)
  3. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és mindegyik hússzelet közepére teszünk egy adagot. Jobbról és balról behajtjuk a hús széleit, majd a fólia segítségével föltekerjük és kissé ellapítjuk. (Töltött palacsintához fognak hasonlítani.)
  4. Lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és felforrósított olajban, közepes lángon minden oldalukon kisütjük. Papírtörlőre szedjük, majd tetszés szerinti körettel együtt tálaljuk.