2020. április 18.

Füstölt sonkás szendvicskrém kétféleképpen







Idén alig maradt valami a húsvéti sonkából, mert az a kötözött sonka, amit vettem, elég kis méretű volt. Abból viszont, amit nem ettünk meg, valami olyat szerettem volna készíteni, ami egy kicsit tovább tart annál, mintha csak simán rápakolnánk a kenyérre/kalácsra vagy úri módra késsel-villával ennénk a kalács mellé. Mivel volt itthon krémsajtom, egyértelműnek látszott, hogy szendvicskrém lesz belőle. Bár igen egyszerű ez a kence, mégis igazán jólesett így elfogyasztani a húsvétról maradt finomságot. (Én most csak a fele adagba tettem főtt tojást, mert a Kutyafül nem rajong érte.) Persze konkrétan húsvét reggelire is elkészíthetjük, ha egy kicsit rendhagyóbbra vágyunk.






Hozzávalók:

20 dkg natúr Philadelphia krémsajt
5 dkg tejföl
4 dkg majonézes torma (vagy 1 ek. majonéz + 1 ek. reszelt torma)
őrölt fekete bors
Toscana fűszerkeverék

1 tk. agavé szirup
6 dkg füstölt, főtt sonka (a húsvéti sonkából)
2 főtt tojás sárgája
4 dkg enyhén csípős házi szalámi

elkészítés:

  1. A krémsajtot alaposan kikeverjük a tejföllel, a majonézes tormával, és a fűszerekkel ízesítjük.
  2. A sonkát nagyon apróra vágjuk vagy késes aprítóval felaprítjuk, és a krémsajthoz keverjük.
  3. A keményre főtt tojássárgákat darabosra törjük, és óvatosan a sonkás krém feléhez forgatjuk.
  4. A másik adagba belekeverjük a felaprított szalámit. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.

Tipp:
Úgy is készíthetjük, hogy a teljes adag sonkás krémsajthoz keverjük hozzá a szalámit. Tehetünk bele frissen aprított zöldfűszereket is (pl. petrezselymet, medvehagymát, bazsalikomot, oregánót). (Nekem most nem volt itthon egyik sem.)