2014. május 19.

Laktató zöldségtál





Még mindig saláta... Most olyan kreációt akartam, ami nagyon laktató, és a Kutyánszki nem néz rám kérdőn 1 órával azután, hogy gyomra tartalmává alakította. Mivel ő sem eszik meg mindenféle zöldet, így a már 80-100%-ig bevált alapanyagokból kellett dolgoznom. Ez a sali lett a 2. számú kedvence (az első a VKF!-es volt (még jó, hogy azzal neveztem a játékra)), és olyan jól lakott tőle, hogy a mellé tálalt fasírtgolyóból csak 2 szemet evett. Egyrészt, mert belefeledkezett a salátába, másrészt, mert tényleg elegendő mennyiséget kapott belőle.




Hozzávalók 1 személyre:

Salátához:
2 paradicsom
2 retek
10 szelet cukkini
5 dkg trappista sajt
1 szelet kenyér
Provence-i fűszerkeverék

Öntethez:
1 púpozott ek. tejföl
1 mk. extra szűz olívaolaj
1 kis fej lila hagyma
3 szál zsenge kapor
őrölt fekete bors


elkészítés:

  1. A karikára szelt cukkinit kis tálkába tesszük, megszórjuk Provence-i fűszerkeverékkel, meglocsoljuk olívaolajjal, átforgatjuk, hogy az olaj mindenhol bevonja, és kontakt grillben (grill serpenyőben vagy szabadtéri grillsütőben) átsütjük. Hűlni hagyjuk.
  2. A kenyeret megpirítjuk, kis kockákra vágjuk, és jól összeforgatjuk a felkockázott sajttal, a falatnyi darabokra vágott paradicsommal, a retekkel és a cukkinivel.
  3. Az öntethez a  tejfölt elkeverjük az olajjal, a fűszerekkel, hozzáforgatjuk a felaprított hagymát, a kaprot, és a zöldségekre locsoljuk.