2012. augusztus 10., péntek

"Sütött" kifli

Ez az egyszerű melegszendvics szinte az első számú kedvencünk. Évek óta készítem. Nem lehet megunni, annyira finom, és az illata belengi a konyhát. Sokféleképpen variálható a töltelék, de nekünk így a leginkább fogunkhoz való. A neve is egyszerű, bár senki sem érti elsőre, hiszen a kifli már eleve egy megsütött dolog, mi csak összesütjük. Csakis kontakt grillel készítem, másfajta sütési mód alkalmazásakor nem olyan jellegzetesen "sütött kiflis" az íze. Friss kifliből nem olyan jó, mert a benne lévő nedvesség miatt nem sül át rendesen, és nem olvad meg a sajt.


Hozzávalók 2 szendvicshez:

2 szikkadt kifli (nálam "Az a régi sulis kifli...")
8 szelet csípős szalámi
6 szelet trappista/eidami/Pannónia sajt
4 karika lila hagyma
8-10 karika hegyes erős paprika
1 ek. 20%-os tejföl
vaj

elkészítés:

 1. A szalámit, a sajtot, a hagymát és az erős paprikát vékony szeletekre vágjuk.
 2. A kifliket félbe vágjuk, mindkét oldalukat megkenjük vajjal, majd a kiflik egyik felére kevés tejfölt kenünk.
 3. A tejfölös felükre először 3-3 szelet sajtot, majd 4-4 karika szalámit és erős paprikát teszünk, és lila hagymával zárjuk a sort úgy, hogy a hagymakarikákat szétbontva, a kapott cikkeket elosztjuk az előző rétegen. Ha úgy tetszik, a sajt is kerülhet legfölülre, akkor garantált, hogy megolvad.
 4. A kiflik másik felével beborítjuk a töltött részt és kontakt grillben ropogósra sütjük.

4 megjegyzés:

 1. Huúúúúú! Azonnal kell nekem egy kontakt grill! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D Képzeld el, Pixie, amikor a régi tönkrement, úrrá lett rajtunk a gyászos hangulat, és alig tudtuk kivárni, hogy sikerüljön egy megfelelő újat találni. :D Mindenképp szerezz be egyet, nagyon jó találmány!

   Törlés
 2. Hú... Hát nem csodálom, hogy ez a legnagyobb kedvenc! Ezt én is imádnám! Szinte érzem az ízét. ...szinte. :D Az a kép, ahogy olyan szépen sorakoznak a kifliben a tölteléknek valók... oltári guszta. A többi meg pláne. ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Komolyan mondom, úgy örülök, hogy olyan sok kaja van, amit egyformán szeretünk. ♥ Ezt a kiflit imádnád, hiszen csupa olyan hozzávaló van benne, amit szeretsz. Amikor sül, fantasztikusan finom illatok lengik be a konyhát, egyszerűen imádom már csak ezért is. :) Gyere, van még kifli itthon, máris sütöm neked az uzsonnának valót! ;)

   Törlés