2012. augusztus 10.

Kapros almasaláta sárgarépával








Vasárnapi ebédre voltunk hivatalosak a rokonokhoz, ott ettem először ilyen salátát. Első blikkre fintorogtam a kapor és a nyers répa miatt, mert nem tartoznak a kedvenceim közé. A sértődést elkerülendő, mindenbe belenyalok, nehogy azt mondják, hogy meg se kóstoltam, ezért ezt a salit is leteszteltem... ééés ízlett. Mi több, nagyon bejött! A répa ilyen vékonyra szelve nem is zavaró, a kaprot pedig alig éreztem benne. Tulajdonképpen az sem lett volna baj, ha még hangsúlyosabb lett volna. Az általam elkészített salátába ezért kicsit többet tettem. Azt hiszem jó úton haladok a zöldségekkel való jó viszony kialakításával kapcsolatban, így végre lesz mit ennem, ha fogyókúrázni akarok... és nagyon akarok, mert már beindult a „kölökgólya-effektus”.
Grillezett húsok, halak, zöldségfasírtok mellé nagyszerű köret. Különleges, üdítő ízű saláta, ami önmagában is fogyasztható, és fogyókúrázóknak is ideális.
 
 

 


Hozzávalók 4 személyre:

2 szál sárgarépa
2 savanykás alma
1 közepes méretű lila hagyma
1 citrom leve
1 csapott tk. só
1 ek. nádcukor
2 ek. light tejföl
2 ek. majonéz
½ mk. őrölt fekete bors
1 csokor friss kapor

elkészítés:
  1. A répát megtisztítjuk, papírvékonyságúra szeljük, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A megpucolt hagymát felaprítjuk.
  2. Az almát megmossuk, 8 gerezdre vágjuk, magházát kivesszük, meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk.
  3. A répát az almával és a hagymával együtt tálba tesszük, megsózzuk, megcukrozzuk, meglocsoljuk a citromlével, és összekeverjük. Annyi vizet adunk hozzá, amennyi ellepi. Lefedve, másnapig hűtőben érleljük.
  4. A megmosott kaprot felaprítjuk, és a majonézzel kevert, borssal ízesített tejfölhöz keverjük.
  5. A salátát leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a majonézes öntethez. Tálaljuk.






4 megjegyzés:

  1. Már többször elkészítettem. Nagyon finom!:)

    VálaszTörlés
  2. De örülök! :-) Én egy időben futószalagon gyártottam, aztán leálltam vele. Nemrég azonban megint vettem hozzávalókat, szal hamarosan újfent elkészítem.

    VálaszTörlés
  3. Ó, ez a saláta még mindig nagy kedvenc nekem is! :) Az új fotókkal csodajól néz ki, no nem, mintha a régiekkel bármi gond lett volna. :D Kaphatok belőle? Tartom a tesótálkámat. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aranyos vagy, köszönöm! :) Olyan jó, hogy te is szereted. :) Azt hiszem, ennek a salinak volt a legbénább fotója, vagyis maga a fotó nem volt rossz, csak elveszett a nyers kép, és a többszörösen lementett és kiszerkesztett fotó már élvezhetetlenül életlen volt. Nagyon régóta készültem az újrafotózásra, vártam, hogy mikor lesz friss kaprom. Most jött el az ideje. Így hát most neked is tudok küldeni a szép tálkádba. ;)

      Törlés