2019. július 13.

Túrós morzsasüti cseresznyével







Nem gondolom, hogy baj lenne, hogy az utóbbi időben túlsúlyban vannak nálam a cseresznyével készült édességek, de ígérem, ez most már az utolsó. ;) Egyszerűen muszáj volt felhasználnom a fotózáshoz félretett szemeket is. :D Dzsemnek kevés lett volna, meg az nálunk kicsit nehezebben fogy, úgyhogy inkább ráerősítettem a friss cseresznyével készült receptekre, mert a Sünisen elég gyér belőle a felhozatal. Ez a morzsasüti hamar belopta magát a szívembe, már csak azért is, mert irtó hamar össze lehet dobni, és a tetejébe még őrült finom is – legalábbis szerintem, mert én eleve linzertészta rajongó vagyok. Naná, hogy túróval készíttetem, mert azért is odavagyok. Így együtt a kettő pedig számomra pazar desszert. :) A ropogós morzsa imádni valóan keretezi a lágy túrókrémet. Ez az a süti, amit sosem tudnék megunni. :)






Hozzávalók 30x20 cm-es tepsihez:

Morzsalékos tésztához:
40 dkg finomliszt
3,5 dkg holland kakaópor
30 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
2 cs. vaníliás cukor
egy csipet só

Töltelékhez:
3 tojás
5 dkg puha vaj
14 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
40 dkg túró
12 dkg tejföl
1 cs. vaníliaízű pudingpor
40 dkg magozott cseresznye

Tálaláshoz:
porcukor

elkészítés:

  1. A tésztához a kakaóporral, cukorral, vaníliás cukorral, sóval vegyített lisztet elmorzsoljuk a felkockázott, hideg vajjal, és kicsit több, mint az 1/3-át hűtőbe tesszük. A többit a kivajazott tepsibe nyomkodjuk, kb. 0,5 cm vastagon.
  2. A töltelékhez a puha vajat 3 dkg porcukorral kihabosítjuk, hozzákeverjük a tojássárgákat, a túrót, a többi cukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, botmixerrel krémesítjük, elkeverjük benne a pudingport, majd kisebb adagokban, óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
  3. A krém felét a tésztára simítjuk, elosztunk rajta 30 dkg gyümölcsöt, és befedjük a többi krémmel.
  4. A félretett morzsalékos tésztát a maradék gyümölcsszemekkel együtt a krémre szórjuk, és a süteményt előmelegített sütőben, alulról a 2. rácson megsütjük.
  5. A sütő rácsbetétjére téve teljesen kihűtjük, majd meghintjük porcukorral, és felszeleteljük.
sütési hőfok: 175°C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: kb. 60 perc













2 megjegyzés:

  1. Bocs, de a vaníliás pudingpor hová kerül és mikor, mert nekem nem tűnik fel sehol. Köszönöm ha válaszolsz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy szóltál, valahogy kimaradt a leírásból. Mielőtt a fehérjehabot is hozzáforgatnád, azelőtt kell beletenni a pudingport. ;)

      Törlés