2015. május 13., szerda

Húsos szendvics szalonnás-pritaminpaprikás raguval







Ez a szendvics tésztaételnek indult, de menet közben kitaláltam, hogy inkább szendvics lesz belőle. Csak annyit kellett tennem, hogy gyorsan bedagasztottam egy kis kenyértésztát, és kb. 1 órával később már a sütőben csücsültek a kenyérkorongok. Mert hogy ez lett a szendvicsek alapja.
Ami pedig a végeredményt illeti az bizony telitalálatnak bizonyult, a Kutyafül ui. nagyon dicsérte, de nekem is ízlett. :)
Vendégváráshoz is jó választás lehet, vagy vacsorára, mert egy is elég laktató.






Hozzávalók 10 szendvicshez:

5 kenyérkorong vagy kisebb zsemle
1 kis (kb. 30 dkg) csirkemell
őrölt fekete bors

1 ek. olívaolaj
20 dkg húsos szalonna
20 dkg pritaminpaprika
0,5 dl tejszín
4 szál újhagyma
2 retek

elkészítés:
  1. Az egész csirkemellet megfelezzük, mindkét filét 2-2 szeletre vágjuk és kiklopfoljuk.
  2. A szeleteket mindkét oldalukon meghintjük sóval és borssal, a hosszabbik oldaluktól kiindulva, szorosan feltekerjük, és a hajtásnál fogvájóval vagy hústűvel összetűzzük.
  3. A vékony hústekercseket felhevített olajon minden oldalukon pirosra sütjük, kihűtjük, majd 0,5 cm vastag karikákra szeljük.
  4. A szalonnát felaprítjuk, és abban a serpenyőben, amiben a húst sütöttük, a kis kockákra vágott paprikával együtt megdinszteljük.
  5. Hozzáadjuk a tejszínt, és miután teljesen elforraltuk a levét, hozzákeverjük a megtisztított, karikára szelt újhagyma nagy részét. Hűlni hagyjuk. (A felesleges zsiradékot leszűrjük.)
  6. A retket félbevágjuk, és vékonyra szeljük. A kenyérkorongokat/zsemléket félbevágjuk, mindegyikre egy púpozott evőkanál szalonnás ragut halmozunk, elrendezünk rajtuk 3-4 húskarikát, közéjük illesztjük a felezett retekszeleteket, majd megszórjuk a félretett újhagymával, és tálaljuk.

Tipp:
Zsemle helyett gyökérkenyeret vagy bagettet is használhatunk.








A recept a Kifőztük gasztromagazin májusi számában is megjelent.


2 megjegyzés:

  1. Csoda guszták ezek a szendvicsek! Kedvem lenne most párat elemelni a tányérról. :D
    Nagyon ötletes a tálalás, ezek a kis tekercsek klasszul mutatnak a retekszeletekkel. A fotók ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan aranyos vaaaagy, kösziii! ♥ Nagyon örülök neki, hogy tetszik a szendvics és a fotók is. :) Ezekbe a kis hústekercsekbe akkor szerettem bele, amikor pár éve egy salátába tettem bele a maradék hústekercset. Olyan jól mutatott abban is, és most eszembe jutott, hogy szendvicsen is klassz lenne. Ma délre küldhetek belőle. ;)

      Törlés