2013. január 1., kedd

A hülyeség koraNem éppen jó kedvre derítő műsort néztünk a Kutyafüllel 2013. január 1-én, sőt kifejezetten lehangoló és elkeserítő volt.
Nem ez az első ismeretterjesztő vagy dokumentum jellegű film, amit ebben a témában mi így ketten együtt megnéztünk. Erre a filmre most egyik barátnőm hívta fel a figyelmemet, akivel többször is beszélgettünk már a fogyasztói társadalom okozta problémákról, és arról, mi vár a bolygónkra évek múlva.
Talán nem is ma kellett volna megnéznünk. De akkor mikor? Talán nincs is erre megfelelő időpont, főleg, ha úgy nézzük a kérdést, hogy tennünk kéne végre valamit. Mikor tegyük? Holnap, 1 év múlva? A választ szerintem mindenki tudni fogja, ha végignézi. Bennünket érzékenyen érintett a téma. Itt az ideje, hogy végre felébredjünk, és elgondolkozzunk azon, mi vajon hogyan tehetnénk jobbá azt a világot, amit majdnem teljesen tönkretettünk 100 év alatt.

Kattints az alábbi feliratra! 

A HÜLYESÉG KORA
2 megjegyzés:

  1. Igen, talán újabban egyre nagyobb figyelmet kap a téma, de közel sem eleget! Komoly szemlélet- és életmódváltásra lenne szükség, az biztos!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így van, Zsuzska, sokaknak kellene változtatniuk a hozzáállásukon. Az a baj, hogy ha ma beszélünk is róla, holnap már mi magunk is visszatérünk a rossz szokásainkhoz, és nem változtatunk semmit. Szerintem már az oviban és a suliban kellene elkezdeni a környezettudatos nevelést a megfelelő módokon, a tv-ben is nyomatni kéne a témát hol ilyen, hol olyan formában. Nagyon komoly ez a probléma, az biztos, és még sem ez áll a figyelem középpontjában. Alapvető változtatásokra lenne szükség ehhez mind társadalmi, mind politikai szinten.

      Törlés