2012. október 11., csütörtök

Kapros-túrós húsrolád


Amióta vendégségben megkóstoltam a kapros-sárgarépás almasalátát, nem tudok betelni a kapor pikáns ízével. Fahéj barátnőm is tavaly óta osztozik velem eme növény szeretetében.
Korábban már csináltam kapros-túrós ételt, de az sonkából készült és kirántottam. Az a bizonyos „nagy ötletem” jó kis macerás konyhai zsonglőrködés volt akkoriban, ezért eszem ágában sem volt újra elkészíteni. Inkább Fahéj receptjét választottam az idei nyár legelején. A fényképtáramban azonban sorsára várva ennek az ételnek is ott várakozott a fotója, nem hagyhattam hát veszendőbe menni. A recepten amúgy semmit sem változtattam, max. a húst vágtam fel másként.

Hozzávalók 2 roládhoz:

2 nagyobb csirkemellfilé (40-50 dkg)
20 dkg szeletelt bacon
25 dkg túró
1 tojás
½ csokor kapor
őrölt fekete bors


elkészítés:

  1. A túrót összekeverjük a felvert tojással és a finomra vágott kaporral, és megsózzuk.
  2. A 2 csirkemellfilét az egyik szélén addig metsszük be - anélkül, hogy teljesen átvágnánk - hogy szét tudjuk hajtani, mint egy könyvet. (Majdnem kerek formát kapunk így.)
  3. Háztartási fólia alatt kiklopfoljuk és enyhén sózzuk-borsozzuk.
  4. Két alufóliát nagyon vékonyan kiolajozunk és ráterítjük a hússzeleteket. Egyenletesen rájuk kenjük a tölteléket és a fólia segítségével feltekerjük őket úgy, hogy közben az alufóliát ne tekerjük rá.
  5. Két másik alufóliára kissé ferdén felsorakoztatjuk a bacon szeleteket. A húsroládokat óvatosan ráfordítjuk, majd az alufólia segítségével körbetekerjük a húst a baconnel. (Ezzel az alufóliával már szorosan körbevonjuk a hústekercseket és az alufólia végeit megsodorjuk.)
  6. A roládokat tepsire tesszük és előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  7. Ezután óvatosan levesszük róluk a fóliát és még kb. 10 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a bacon kicsit átpiruljon.
  8. A sütőből kivéve pihentetjük 5-10 percet, majd éles késsel felszeleteljük, ha frissen akarjuk fogyasztani. (Ha viszont hidegtálhoz készítjük, hagyjuk kihűlni, majd tegyük egészben hagyva, fóliába csavarva a hűtőbe legalább egy órára.)

sütési hőfok: 190°C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: kb. 40 perc


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése