Ez pizza, csak be van csukva. És pont! ;)
Hozzávalók 2 személyre:
Tésztához:
22,5 dkg fehér kenyérliszt (BL 80)
1,3 dl víz
1,5 dkg friss élesztő
½ tk. cukor
1 tk. só
2 ek. extra szűz olívaolaj
Töltelékhez:
15 dkg tehéntúró
1 púpozott ek. 20%-os tejföl
só ízlés szerint
½ csokor petrezselyemzöldje
¼ szál (kb. 12 dkg) hegyes erős paprika
3,5 dkg csípős paprikás szalámi
4 dkg Regnum csemege karaj
3 dkg nagy lyukú sajt
5 dkg füstölt sajt
1 szűk ek. olívaolaj
elkészítés:
sütési mód: hőlégkeverés
sütési idő: 15-20 perc
Hozzávalók 2 személyre:
Tésztához:
22,5 dkg fehér kenyérliszt (BL 80)
1,3 dl víz
1,5 dkg friss élesztő
½ tk. cukor
1 tk. só
2 ek. extra szűz olívaolaj
Töltelékhez:
15 dkg tehéntúró
1 púpozott ek. 20%-os tejföl
só ízlés szerint
½ csokor petrezselyemzöldje
¼ szál (kb. 12 dkg) hegyes erős paprika
3,5 dkg csípős paprikás szalámi
4 dkg Regnum csemege karaj
3 dkg nagy lyukú sajt
5 dkg füstölt sajt
1 szűk ek. olívaolaj
elkészítés:
- A tésztához az élesztőt a cukros vízben simára keverjük és letakarva felfuttatjuk.
- A lisztbe vegyítjük a sót, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, az olívaolajat, és lágy tésztává dagasztjuk. Letakarva a duplájára kelesztjük.
- A töltelékhez a túrót a tejföllel, a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, a felapírított szalámit és a sonkát.
- A felaprított erős paprikát felhevített olívaolajon 1 perc alatt megfuttatjuk, majd leszűrjük róla az olajat (az olajat félreteszünk), és a paprikát a túrós töltelékhez keverjük.
- A kész tésztát enyhén lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, 2 egyenlő részre osztjuk, Meggömbölygetjük, majd kb. 3 mm vékony körlapokra nyújtjuk.
- A tölteléket a tészta szélétől 1,5 cm-re, a tészta egyik felébe kanalazzuk, ráhajtjuk a szabadon maradt tésztarészt. A széleket lenyomkodjuk, kissé feltekerjük, majd villával is lenyomkodjuk.
- A calzonékat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejüket villával több helyen átszúrjuk és megkenjük a félretett erős paprikás olajjal. Kelni hagyjuk. A sütőt 220 ℃-ra előmelegítjük.
- A tepsit a sütőbe toljuk, a hőfokot 200 ℃-ra mérsékeljük, és a töltött pizzákat pirosra sütjük.
sütési mód: hőlégkeverés
sütési idő: 15-20 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése