2012. augusztus 7.

Túrós-sonkás-szalámis calzone





Ez pizza, csak be van csukva. És pont! ;) 

Hozzávalók 2 személyre:

Tésztához:

22,5 dkg fehér kenyérliszt (BL 80)

1,3 dl víz

1,5 dkg friss élesztő

½ tk. cukor

1 tk. só

2 ek. extra szűz olívaolaj


Töltelékhez:

15 dkg tehéntúró

1 púpozott ek. 20%-os tejföl

só ízlés szerint

½ csokor petrezselyemzöldje

¼ szál (kb. 12 dkg) hegyes erős paprika

3,5 dkg csípős paprikás szalámi

4 dkg Regnum csemege karaj

3 dkg nagy lyukú sajt

5 dkg füstölt sajt

1 szűk ek. olívaolaj


elkészítés:


  1. A tésztához az élesztőt a cukros vízben simára keverjük és letakarva felfuttatjuk.
  2. A lisztbe vegyítjük a sót, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, az olívaolajat, és lágy tésztává dagasztjuk. Letakarva a duplájára kelesztjük.
  3. A töltelékhez a túrót a tejföllel, a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, a felapírított szalámit és a sonkát.
  4. A felaprított erős paprikát felhevített olívaolajon 1 perc alatt megfuttatjuk, majd leszűrjük róla az olajat (az olajat félreteszünk), és a paprikát a túrós töltelékhez keverjük.
  5. A kész tésztát enyhén lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, 2 egyenlő részre osztjuk, Meggömbölygetjük, majd kb. 3 mm vékony körlapokra nyújtjuk.
  6. A tölteléket a tészta szélétől 1,5 cm-re, a tészta egyik felébe kanalazzuk, ráhajtjuk a szabadon maradt tésztarészt. A széleket lenyomkodjuk, kissé feltekerjük, majd villával is lenyomkodjuk.
  7. A calzonékat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejüket villával több helyen átszúrjuk és megkenjük a félretett erős paprikás olajjal. Kelni hagyjuk. A sütőt 220 ℃-ra előmelegítjük.
  8. A tepsit a sütőbe toljuk, a hőfokot 200 ℃-ra mérsékeljük, és a töltött pizzákat pirosra sütjük.
sütési hőfok: 200℃
sütési mód: hőlégkeverés

sütési idő: 15-20 perc







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése