2012. augusztus 10., péntek

Színes túróval töltött paprikagyűrűk





Izgatott engem ez a túróval töltött paprika-téma. Most amúgy is muszáj kevésbé hizlalót adnom a Kutyafülnek, mert nagyon kerekedik már a pocakja. Ő szerencsére szereti az ilyesmit, így nem volt kérdés az elkészítése. Rántott hús mellé teljes nyugalommal fogyaszthatja az is, aki épp fogyózik, de lehetőleg sovány túróval töltse.
 
Hozzávalók 2 személyre:

25 dkg tehéntúró
2 pritamin paprika (lehet sárga vagy zöld is)2 zöldpaprika1 púpozott ek. 20 %-os tejföl
3 ek. apróra vágott lila hagyma
fél szál hegyes erős paprika, aprítva

1 mk. só
pár csepp napraforgóolaj

elkészítés:
  1. A túrót villával áttörjük, összekeverjük a tejföllel, és megsózzuk. A zöldségeket megmossuk, megszárítjuk.
  2. A hagymát, az erős paprikát és az egyik pritamin paprika kalapját felaprítjuk, és az erős paprika kivételével a túróhoz adjuk.
  3. Az erős paprikát pici olajon megfuttatjuk, hűlni hagyjuk, majd ezt is a túróhoz keverjük.
  4. A pritamin- és a zöldpaprikák csumáját, ill. belső erüket eltávolítjuk és megtöltjük a színes túróval. Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük.
  5. A töltött paprikákat tálalás előtt felszeleteljük és húsok mellé kínáljuk, vagy hidegtálra tesszük, de magában is fogyaszthatjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése