2012. július 31.

Mascarponés Nutellafagyi





Annyira belejöttem a mascarpone itthoni készítésébe, hogy ezt a fagyit kitalálni már gyerekjáték volt. A polcon kuksoló Nutellás üveg tartalma nem is végezhette volna jobb helyen, mint ebben a fagyiban. Olyan krémes és ellenállhatatlan lett, hogy a fogyókúránk kellős közepén merénylet volt egy ilyet birtokolni a mélyhűtőben. Márpedig megcsináltam, szóval mégse mehetett pocsékba. Azt találtam ki, hogy minden nap engedélyezek magunknak 2-2 gömböt, attól biztos nem hízunk el, ugyanakkor a krémfagyi adta örömöket is átélhetjük, mégpedig több napon át, mivel így sokáig tartott. Picit a csokifagyihoz hasonlatos. Kívánom, hogy másnak is része legyen afféle boldogságban, amit a fagylaltoknak eme példánya nyújtani tud. 

Hozzávalók kb. 20 gömbhöz:

1 tojássárgája

2 ek. cukor
2 ek. méz
1,5 dl tej
3 púpozott ek. Nutella
25 dkg házi mascarpone
2,5 dl habtejszín
csokiöntet (pl. boltban kapható, csokis desszertszósz)

elkészítés:
  1. A Nutellát vízfürdőben folyósra melegítjük, lábasba kanalazzuk a szükséges mennyiséget, hozzákeverjük a tejet, a mézet, és kis lángon, folyamatos keverés mellett elkezdjük melegíteni.
  2. A tojássárgáját a cukorral kihabosítjuk és hozzáöntjük a már melegedő Nutellás keverékhez. Az egészet felforrósítjuk (nem forraljuk fel!), majd teljesen kihűtjük.
  3. A mascarponét kézi habverővel átkeverjük, simára dolgozzuk a Nutellás keverékkel, majd hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt.
  4. A fagylaltalapot jól zárható műanyag dobozba öntjük, és a fagyasztóba tesszük 1 órára. A csokiöntetet körkörösen a dermedő fagylaltra locsoljuk, és egy kanál nyelével márványmintát rajzolunk bele. Teljesen megfagyasztjuk.
  5. A fagylaltot gombócozás előtt 15 perccel kivesszük a fagyasztóból, hogy kicsit olvadjon, majd tálaljuk. Díszítésül mogyorós grillázst vagy aszalt gyümölcsdarabokat szórunk rá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése