Nagyon szeretjük az alj nélküli túrótortát, régebben elég sűrűn sütöttem, a blogon is fent van a receptje. Itt volt az ideje, hogy megint asztalra kerüljön, mert rájöttem, hogy évek óta mellőztem ezt a finom süteményt – a manó se tudja, mi okból. Most máshogyan készítettem, és hamar kiderült, hogy ez a változat számunkra a leginkább nyerő. Annyira, hogy gyors egymásutánban kétszer is megsütöttem, úgyhogy rá is biggyesztettem a „kedvenc” jelzőt. :D Most különösen jól esett, igazi influenza-űző süti kerekedett belőle, sőt nemrég a barátaink körében is le lett tesztelve. :)
Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:
50 dkg túró
25 dkg cukor
20 dkg vaj
5 tojás
2 ½ cs. (10 dkg) vaníliaízű pudingpor (vagy étkezési kukoricakeményítő)
½ cs. (6 g) sütőpor
1 citrom reszelt héja
25-30 dkg konzerv őszibarack
porcukor a tálaláshoz
elkészítés:
- A puha vajat 20 dkg porcukorral kihabosítjuk, majd alaposan elkeverjük a tojások sárgájával, a túróval, a citromhéjjal, valamint a sütőporral vegyített pudingporral.
- A tojásfehérjét a többi porcukorral kemény habbá verjük és több részletben hozzáforgatjuk a túrómasszát.
- A tészta felét a kivajazott, liszttel behintett tortaformába simítjuk, elosztjuk rajta a lecsepegtetett, felkockázott barackot és rásimítjuk a tésztamassza másik felét.
- Előmelegített sütőben megsütjük (ha nagyon pirulna, befedjük alufóliával). A sütőből kivéve, kés segítségével elválasztjuk a sütemény szélét a forma oldalától. Pár percig a formában hagyjuk, majd lekapcsoljuk róla a karimát, és a süteményt tortarácsra téve, teljesen kihűtjük.
- A tetejét meghintjük porcukorral, felszeleteljük és tálaljuk.
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: kb. 55 perc
Ó, de finom lehet! Szívesen elfogadnék egy szeletkét ebéd utáni desszertnek! :)
VálaszTörlésKöfi! :) Az ebédről sajna lemaradtam. Vacsi utáni desszertnek is elfogadod? ;)
Törlés