2012. augusztus 10.

Almás-majonézes burgonyasaláta





Ez a köret évek óta divat nálunk, nagyon szeretjük ezt az almától pikáns salátát. Anyukám unokatestvérétől származik a recept, aki még apró kockákra vágott sonkát is tesz bele. Mi ezt annak idején fölöslegesnek tartottuk, hiszen mindig hús mellé szoktuk enni, de ha csak önmagában szeretnénk fogyasztani, természetesen bele lehet tenni.
Grillezett, pácolt vagy egyéb sült húsokhoz, halhoz kifejezetten illik köretként, de önmagában is fogyaszthatjuk.




 

Hozzávalók 6 személyre:

5 közepes nagyságú krumpli
2 közepes nagyságú, savanykás alma
3 ek. majonéz
5 ek. 20%-os tejföl
1 tk. mustár
1 csapott ek porcukor
1 ek. frissen facsart citromlé
1 ek. extra szűz olívaolaj
1 mk. almaecet
őrölt fehér bors


elkészítés:
  1. A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és teljesen kihűtjük.
  2. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, kisebb kockákra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével, és összeforgatjuk a krumplival.
  3. A majonézt simára keverjük a tejföllel, a mustárral, a cukorral, a borssal, az olajjal és az almaecettel, majd óvatosan beleforgatjuk az almás krumplit. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.







2 megjegyzés:

  1. Az ilyen majonézes salátákat nagyon szeretem! :) Nálunk is sokszor készült/készül hasonló. De mivel most épp nincs és a tiéd igen guszta, elemeltem a tálkát. ...majd visszaadom, csak előbb befalom a salátát. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, ennek igazán örülök! Én is majonézes saláta-kedvelő vagyok, szinte csak az ilyen salikat szeretem. :D Mindjárt csomagolom, és egy kis sajtos-májas karajjal együttt útnak indítom, mert az is nemrég szépült meg itt a blogon, és tudom, azt is szeretnéd. ;)

      Törlés