Ezt a receptet az egyik fűszeres zacskón olvastam, és gondoltam, kipróbálom. Jól tettem, mert nagyon ízlett, pedig az éppen csak megpárolt kaliforniai paprika egyébként nem a kedvencem. A recepten első alkalommal szinte semmit sem változtattam, csak kukoricából tettem bele kevesebbet, azaz egy egész doboz helyett csak fél adagot használtam. Egy másik alkalommal már magam készítettem hozzá a fűszerkeveréket, ami szerencsére igen hasonlóra sikeredett. :)
Eredetileg tortillát ajánlottak mellé, de én úgy éreztem, jó lesz naannal is, úgy is ezer éve ki akartam már próbálni az indiaiak lepénykenyerét. Olyan jó vasárnapi ebéd kerekedett belőle, hogy biztos nem utoljára készítettem. És nem utolsósorban a színes étel mindig szemet gyönyörködtető látványt nyújt. :)
Eredetileg tortillát ajánlottak mellé, de én úgy éreztem, jó lesz naannal is, úgy is ezer éve ki akartam már próbálni az indiaiak lepénykenyerét. Olyan jó vasárnapi ebéd kerekedett belőle, hogy biztos nem utoljára készítettem. És nem utolsósorban a színes étel mindig szemet gyönyörködtető látványt nyújt. :)
Hozzávalók 4 személyre:
1 egész (kb. 50 dkg) csirkemellfilé
10-10 dkg piros, zöld és sárga húsú kaliforniai paprika
5 dkg póréhagyma vagy vöröshagyma
2 ek. paradicsompehely
1 tk. oregánó
1 csapott tk. koriandermag
1 csapott tk. őrölt kömény
1 mk. csilipehely
őrölt fekete bors
só
0,5 dl olívaolaj
20 dkg konzerv kukorica
1 doboz konzerv vörösbab
személyenként 2 db naan kenyér a tálaláshoz
elkészítés:
1 egész (kb. 50 dkg) csirkemellfilé
10-10 dkg piros, zöld és sárga húsú kaliforniai paprika
5 dkg póréhagyma vagy vöröshagyma
2 ek. paradicsompehely
1 tk. oregánó
1 csapott tk. koriandermag
1 csapott tk. őrölt kömény
1 mk. csilipehely
őrölt fekete bors
só
0,5 dl olívaolaj
20 dkg konzerv kukorica
1 doboz konzerv vörösbab
személyenként 2 db naan kenyér a tálaláshoz
elkészítés:
- A páchoz a fűszereket a só kivételével kávédarálóban megőröljük vagy mozsárban összetörjük, tálba szórjuk és elkeverjük az olívaolajjal.
- A csirkemellet szeletekre vágjuk, rostjaira merőlegesen felcsíkozzuk, majd alaposan összeforgatjuk a fűszerolajos páccal. Lefedjük, és fél órára hűtőbe tesszük.
- A megmosott, magházuktól megfosztott paprikákat vékonyra szeljük. A külső héjától megtisztított pórét felkarikázzuk. A babot és a kukoricát szűrőtálba öntve alaposan lecsepegtetjük.
- A bepácolt húst felhevített serpenyőben fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a paprikát, a pórét, és fedő alatt, egyszer megkeverve, 2-3 percig pároljuk.
- Beleforgatjuk a kukoricát, a babot, a póréhagymát, megsózzuk és összemelegítjük.
- A kész egytálételt négyfelé osztjuk, és naan kenyérrel együtt tálaljuk, vagy tortillába tekerve kínáljuk.
Tipp:
A házilag elkészített fűszerkeverék helyett 3 ek. boltban kapható mexikói gyorspácot is használhatunk.
De szeretem az ilyen ételeket! :) Jól tetted, hogy kipróbáltad, mert igen klasszul néz ki! :D Biztos finom is, úgyhogy veszem is a kabátom, mindjárt kopogtatok! ;)
VálaszTörlésEnnek nagyon örülök ám! :) Ma ennek az ételnek a maradékát ebédeltük, és újfent megállapítottuk, hogy kedvenc kaja lett. :D Frissen sütött naannal valami fenséges eledel. De a világért sem hagynálak ki a jóból, küldöm a kóstolót, de szép, nagy adagot. ;)
Törlés:) De jó! Én naan-t utoljára vörös lencséhez sütöttem, de biztos vagyok benne, hogy ehhez a mexikói csirkéhez is nagyon finom! ;) Akkor nyitom is az ablakot!
TörlésMacskanyelv vagyok, 2 napja naan-függő. :D :D :D
TörlésRemélem, időben odaért az ebéded. ;)
Szia! Nagyon jó ez a recept, a mexikói pác, amit írsz milyen márkájú? Én egyet próbáltam eddig, de az nagyon csípős volt, nem kellett már hozzá chili...sőt... Köszönöm!
VálaszTörlésKöszönöm, örülök, ha tetszik.:)
TörlésHúha, jó kérdés, régen volt... :D Nagy valószínűséggel Lucullus márkájú. Írd be a gugliba, és kidobja a képet róla. Remélem, tudsz venni a boltban. :)