2014. május 14.

Narancsos madársaláta narancsos joghurtöntettel





Őrült kísérletezésben vagyok a saláták kapcsán. :D A kísérleti alany pedig a Kutya, aki elé minden alkalommal kikerekedett szemekkel és felhúzott szemöldökkel, azaz várakozással teli képpel teszem az új salátakitalációmat, ő meg pókerarccal belekóstol. Ez a része mindig izgis, mert sosem lehet tudni, mit fog majd mondani. Eddig 3 salátát „alkottam”, és az eper-retek kombinációmnál tényleg aggódtam, hogy kiköpi a próbafalatot. De nem! Ennél a narancsosnál már nem izgultam annyira, de amikor a többihez képest egy picit savanyúbb narancsdarabkára harapott, aggodalomra okot adó fintort vágott. Azt mondta, ha legközelebb ilyen salit csinálok, a narancs föltétlenül legyen nagyon édes fajta, mert a savanyúból borzalmas. Megnyugodtam, finom ez, csak eléggé lutri, hogy milyen narancsot sikerül vennünk hozzá. Édessel állítólag tényleg finom, úgyhogy bátran ajánlom. :)




Hozzávalók 1 személyre:

1 marék madársaláta (30 g)
1 nem túl nagy görög narancs
1 ek. natúr görög joghurt
1 mk. nyírfaporcukor
pár csepp extra szűz olívaolaj

elkészítés:

  1. A salátát megmossuk, alaposan lecsöpögtetjük és leszárítjuk.
  2. A narancsot meghámozzuk, leszedjük a belső fehér héját, és a gyümölcshúst félbevágjuk.
  3. A narancs egyik felét karikákra szeljük, majd cikkekre vágjuk, a másik felének a levét pedig kifacsarjuk.
  4. A joghurtot kikeverjük a porcukorral, az olívaolajjal, a narancslével.
  5. A salátát a narancscikkekkel tálba tesszük, összeforgatjuk és meglocsoljuk az édes, narancsos joghurtöntettel. Tálaljuk.