Az eperdzsemes joghurt után – amit inkább akkor javasolok, amikor még nincs szabadföldi eper - most friss gyümölcsből is elkészíthettem kedvencemet, az eperjoghurtot. A földiepret megint csak Apukám szolgáltatta hozzá, aki pár hete megígérte nekem, hogy ha beérik, mindenképp hoz kóstolót. A kapott mennyiség másik felét pedig magában megeszegettük. Az földieper nálam a gyümölcsök gyümölcse!
Bár ez a joghurt arcpirítóan egyszerű, mégis nagyon jól tud esni bármikor. :)
Bár ez a joghurt arcpirítóan egyszerű, mégis nagyon jól tud esni bármikor. :)
Hozzávalók 2 személyre:
45 dkg natúr görög joghurt
20 dkg friss földieper
4 dkg nyírfaporcukor
elkészítés:
- A gyümölcsöt kicsumázzuk, megmossuk, leszárítjuk és feldaraboljuk.
- A joghurtot simára keverjük a porcukorral, hozzáforgatjuk a felaprított epret, elosztjuk két üvegpohárban és fogyasztásig hűtőbe tesszük.