2012. augusztus 1.

Snidlingmártás





A snidlinget kamasz koromban kedveltem meg, de eddig valahogy kimaradt a főzőcskézős ténykedéseimből. Most végre vettem egy kis cseréppel, és boldogan vagdostam le belőle ehhez a mártáshoz. Visszafogott, kellemes ízű szósz. Sült húsokhoz (sertés, csirke) kínálhatjuk, de főtt tésztára is szedhetjük. 

Hozzávalók 2 személyre:

2,5 dkg vaj
1 ek. liszt
1 csokor snidling
1,5 dl zöldség alaplé (lehet leveskockából is)
1,5 dl tejszín
őrölt fehér bors


elkészítés:
  1. Kis lángon felhevítjük a vajat, megfuttatjuk rajta az apróra vágott metélőhagymát, majd rászórjuk a lisztet, és összekeverjük.
  2. Kisebb adagokban hozzáöntjük az alaplevet, a tejszínt, megfűszerezzük és összeforraljuk.
  3. Ha a mártás túl sűrű, alaplével hígítjuk, ha túl folyós, kiveszünk belőle néhány evőkanálnyit, és kevés liszttel simára keverve sűrítünk rajta. A mártást sült vagy grillezett húsokhoz adjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése