A snidlinget kamasz koromban kedveltem meg, de eddig valahogy kimaradt a főzőcskézős ténykedéseimből. Most végre vettem egy kis cseréppel, és boldogan vagdostam le belőle ehhez a mártáshoz. Visszafogott, kellemes ízű szósz. Sült húsokhoz (sertés, csirke) kínálhatjuk, de főtt tésztára is szedhetjük.
Hozzávalók 2 személyre:
2,5 dkg vaj
1 ek. liszt
1 csokor snidling
1,5 dl zöldség alaplé (lehet leveskockából is)
1,5 dl tejszín
őrölt fehér bors
só
elkészítés:
Hozzávalók 2 személyre:
2,5 dkg vaj
1 ek. liszt
1 csokor snidling
1,5 dl zöldség alaplé (lehet leveskockából is)
1,5 dl tejszín
őrölt fehér bors
só
elkészítés:
- Kis lángon felhevítjük a vajat, megfuttatjuk rajta az apróra vágott metélőhagymát, majd rászórjuk a lisztet, és összekeverjük.
- Kisebb adagokban hozzáöntjük az alaplevet, a tejszínt, megfűszerezzük és összeforraljuk.
- Ha a mártás túl sűrű, alaplével hígítjuk, ha túl folyós, kiveszünk belőle néhány evőkanálnyit, és kevés liszttel simára keverve sűrítünk rajta. A mártást sült vagy grillezett húsokhoz adjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése