Írhatnám azt is, hogy „köszönöm, hogy vagy nekem!” - ahogyan a reklámban éneklik -, mert ezt a maradékokból készült sütikét sikerült jól eltalálni. A Merci csokit nem szeretem, kivétel a marcipános, ezért jónak láttam muffinba „elpazarolni”. Egy kis gyümölcs került még melléje, és így lett tökéletes.
Hozzávalók 12 darabhoz:
20 dkg finomliszt
2 ek. holland kakaópor
1,5 tk. sütőpor
2 ek. kókuszreszelék
3 ek. mazsola
6-8 szem aszalt sárgabarack
10 dkg Merci csokoládé (vegyesen)
5 dkg fehér csokoládé
2 közepes tojás
12 dkg kristálycukor
0,8 dl napraforgóolaj
1 dl 20%-os tejföl
1 dl tej
vaj a forma kikenéséhez
elkészítés:
- A csokoládét és az aszalt sárgabarackot apró kockákra vágjuk, és a mazsolával együtt a sütőporral, kakaóporral, kókuszreszelékkel vegyített liszthez forgatjuk.
- A tojásokat a cukorral robotgéppel fehéredésig keverjük, hozzádolgozzuk az olajat, a tejet, a tejfölt, és beleforgatjuk a lisztkeveréket.
- A tésztamasszát elosztjuk a kivajazott muffintepsi mélyedéseiben, és előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba!). A kész süteményeket a formában kicsit hűlni hagyjuk, majd tortarácsra szedve teljesen kihűtjük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeverés
sütési idő: kb. 20 perc
sütési idő: kb. 20 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése