2012. augusztus 10.

Krumplis falatka






Ezeket a falatkákat nem csak önmagukban fogyaszthatjuk, de köretként is megállják a helyüket. Valójában tócsni, csak kisebbre szaggattam. A fűszerezést mindenki a saját szájíze szerint alakíthatja. ;)

Hozzávalók 2 személyre:

50 dkg krumpli (hámozott mennyiség)
4 púpozott ek. aprított vöröshagyma
1 nagy tojás

cayenne bors
őrölt fekete bors
1 púpozott ek. finomliszt
napraforgóolaj

elkészítés:
  1. A meghámozott krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a levét kinyomkodjuk és összekeverjük az aprított vöröshagymát.
  2. Megfűszerezzük, hozzádolgozzuk a felvert tojást, a lisztet, és a masszából teáskanállal kis halmokat szaggatunk a kevés, felhevített olajba. A falatkákat mindkét oldalukon kisütjük, majd papírtörlőre szedve leitatjuk róluk a zsiradékot.
  3. Tetszés szerinti mártogatót kínálunk hozzá, de köretként is feltálalhatjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése