Ezeket a falatkákat nem csak önmagukban fogyaszthatjuk, de köretként is megállják a helyüket. Valójában tócsni, csak kisebbre szaggattam. A fűszerezést mindenki a saját szájíze szerint alakíthatja. ;)
Hozzávalók 2 személyre:
50 dkg krumpli (hámozott mennyiség)
4 púpozott ek. aprított vöröshagyma
1 nagy tojás
só
cayenne bors
őrölt fekete bors
1 púpozott ek. finomliszt
napraforgóolaj
elkészítés:
- A meghámozott krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a levét kinyomkodjuk és összekeverjük az aprított vöröshagymát.
- Megfűszerezzük, hozzádolgozzuk a felvert tojást, a lisztet, és a masszából teáskanállal kis halmokat szaggatunk a kevés, felhevített olajba. A falatkákat mindkét oldalukon kisütjük, majd papírtörlőre szedve leitatjuk róluk a zsiradékot.
- Tetszés szerinti mártogatót kínálunk hozzá, de köretként is feltálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése