Szokásom szerint reggelente olvasok híreket, a mobilomat kizárólag ilyenkor használva netezésre. Na, nem mintha bűn lenne más napszakban is mobilon netezni. :D Na, de ez most mindegy!
Szóval, szembe jött velem egy lájkvadász oldal, ami Borbás Marcsi diétás palacsintájának receptjét mutogatta – édes változatban. Gondoltam, teszek vele egy próbát, és már aznap hozzá is fogtam, de én sósan készítettem. Persze menet közben a homlokomra csaptam, hogy ez tulajdonképpen egy palacsintasütő serpenyőben sütött lapos rántotta. :D Csak annyi a nagy „vaszisztdas”, hogy tej helyett mascarpone kell bele, és azért diétás, mert nincs benne liszt. Anélkül pedig ez tényleg csak egy drágább kivitelű omlett. :D
Na, de nem akarom én lehúzni a nagy találmányt, mert egyébként tökéletes és laktató reggelit vagy vacsorát kerekíthetünk belőle (igaz, mi ebédre ettük), szóval ajánlom kipróbálásra. A töltelék igazából bármi lehet – én most sárgarépával csináltam. A Kutyinyek teljesen odavolt érte. :)
Hozzávalók 5 darabhoz:
az omletthez:
12,5 dkg mascarpone
4 tojás
só
1 ek. extra szűz olívaolaj
kókuszolaj a sütéshez
a zöldségraguhoz:
1 kápia paprika
1 nagy fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 nagy sárgarépa (tisztítva 18 dkg)
7 nagyobb koktélparadicsom
1 tk. grill fűszerkeverék
1 tk. morzsolt kakukkfű
1 mk. indiai sáfrány
½ mk. őrölt babérlevél
őrölt szecsuáni bors
só
3 ek. felolvasztott mangalicazsír
továbbá:
7,5 dkg érett cheddar sajt
a tálaláshoz:
aprított petrezselyemzöldje
tejfölös joghurtöntet
elkészítés:
- A töltelékhez a kicsumázott, vékony csíkokra szelt kápiát az aprított vörös- és fokhagymával együtt a felhevített zsíron fedő alatt megpároljuk.
- Rátesszük a feldarabolt paradicsomot, a felaprított sárgarépát, és fedő alatt, közepes lángon puhára pároljuk. Melegen tartjuk.
- Az omletthez a hozzávalókat robotgéppel alaposan összekeverjük. A palacsintasütő serpenyőben kevés kókuszolajat hevítünk, kb. 0,5 dl-nyi „tésztát” merünk rá, és kis-közepes lángon mindkét oldalán kisütjük az omlettet. Így járunk el a többivel.
- Ahogy egy omlett kisült, rögtön ráreszelünk egy adag sajtot, elosztunk rajta egy adagot a töltelékből, és háromszög alakúra hajtjuk. Megszórjuk aprított petrezselyemmel, és az öntettel együtt tálaljuk.
Az omlettet előre is elkészíthetjük, és sütőben (tetszés szerint akár tejfölt öntve és sajtot is szórva rá) újramelegíthetjük.
Naaagyon jól néz ki! Mindmegettem volna!
VálaszTörlésHehe... köszi! :) Szerintem is szeretted volna. ;)
Törlés