A megmaradt kaprot mindenképp valamilyen húsételhez szerettem volna felhasználni, és mivel darált húsból nem mostanában készítettem roládot, így most erre esett a választásom. A hús nagyon finom, szaftos lett, hiszen a sütőpapírban történő sütésnek hála az értékes anyagok benne maradtak.
Ez egy kicsit nehezebb típusú húsétel, ezért zöldségköretet adtam mellé. Nyáron amúgy is célszerűbb nyers zöldségeket fogyasztani. A Kutyafül legalábbis így ette, magamnak viszont vajon futtatott, petrezselymes kukoricával garníroztam. Oda se neki! :D Igazán kiadós ebédünk lett. :)
Ez egy kicsit nehezebb típusú húsétel, ezért zöldségköretet adtam mellé. Nyáron amúgy is célszerűbb nyers zöldségeket fogyasztani. A Kutyafül legalábbis így ette, magamnak viszont vajon futtatott, petrezselymes kukoricával garníroztam. Oda se neki! :D Igazán kiadós ebédünk lett. :)
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg darált sertéshús (comb és lapocka vegyesen)
1 zsemle tejbe áztatva
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 tojás
1 ek. dijoni mustár
1 csapott tk. őrölt pirospaprika
1 mk. oregánó
1 mk. majoránna
1 mk. Provence-i fűszerkeverék
őröl fehér bors
só
1 ek. olvasztott mangalicazsír a kenéshez
Töltelékhez:
20 dkg túró
5 dkg reszelt Pannónia sajt
1 kis tojás
1 púpozott ek. aprított petrezselyemzöldje
1 púpozott ek. aprított kapor
őrölt fehér bors
só
4 szelet pácolt, főtt, füstölt sertéscombsonka
Kapros-joghurtos paprikasalátához:
2 Ramiro paprika
2 sárga vagy zöld húsú kaliforniai paprika (lehet vegyesen is)
40 dkg natúr görög joghurt
4 tk. dijoni mustár
4 kis gerezd zúzott fokhagyma
őrölt fehér bors
porcukor ízlés szerint
3 ek. aprított kapor
elkészítés:
- A salátához az öntet hozzávalóit összekeverjük, és beleforgatjuk a körömnyi darabokra vágott paprikát. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
- A darált húst alaposan összekeverjük a kinyomkodott zsemlével. A pépesre darált vagy lereszelt vöröshagymát az áttört fokhagymával és a fűszerekkel együtt a felvert tojáshoz adjuk, és összedolgozzuk a hússal.
- A húspépet 2 ív szilikonmentes sütőpapírra tesszük, és a kezünkkel 30x30 cm-esre négyzet alakúra egyengetjük.
- 2 sonkaszeletet a darált húsos alap hozzánk közelebbi széléhez igazítva, egymás mellé fektetünk, majd a következő sor sonkával is így járunk el. Fontos, hogy közben jobbról és balról szabadon hagyjunk egy kb. 2 cm széles sávot, ill. a húsalap többi részét is szabadon hagyjuk, különben feltekeréskor kifolyna a töltelék.
- A túrós töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük, és egyenletesen elkenjük a sonkaszeleteken.
- A darált húst két oldalról a töltelékre hajtjuk, majd a sütőpapír segítségével felgöngyöljük. A papír végeit megsodorjuk és zsineggel összekötjük.
- A roládot tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben, alulról a 2. rácson, 35 percig sütjük. Levesszük róla a sütőpapírt, átkenjük olvasztott zsírral, és eggyel fentebbi rácson további kb. 25 perc alatt pirosra sütjük. (Én az utolsó 15 percben még eggyel fentebbi rácsra tettem.)
- Negyedóra pihentetés után 12 szeletre vágjuk, és a salátával együtt tálaljuk.
sütési mód: alul-felül sütés
Ó, ez bizony nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésKöszi! Örülök, ha tetszik neked. :) Küldök belőle kóstolót. ;)
VálaszTörlés