Imádjuk a grillezett húsokat, de eddig még sosem készítettem csevaphoz hasonlóan darált húsból. Most jött el az ideje, hiszen tele van vele a fagyó a múltkori feledékenységemnek köszönhetően.A hétvégi kerti grillezés után sajnos most csak a serpenyős változatot tudtam feltálalni, de így is nagyon finom lett, és bevallom, simán megettük ketten majdnem az egészet, ki-ki a maga salátájával. :D
Hozzávalók 20 darabhoz:
50 dkg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek. őrölt pirospaprika
őrölt kömény
cayenne bors
só
2 ek. mangalicazsír
elkészítés:
- A lereszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket alaposan összedolgozzuk a hússal.
- A masszából kiveszünk 1 evőkanálnyit, meggömbölygetjük, majd két tenyerünk között meghengergetjük, és saslikpálcára húzzuk. Így járunk el a többi hússal is.
- Serpenyőben vagy grill lapon, felhevített zsíron minden oldalukon pirosra sütjük. Kerti grillen vagy samott lapon való sütés esetén a húst előzőleg meglocsoljuk olvasztott zsírral, és sütés közben is néha-néha locsolgatjuk.
Ha hosszabb saslikpálcánk van, akkor 2 húshengert is ráhúzhatunk.
Megjegyzés:
A képeken látható köretek: paparikasaláta retekkel és kapros almasaláta sárgarépával.
Húúúúha! :D Így, ahogy van, jöhet az egész! :D Imádom az ilyen grillételeket. ...hát még a salátákat! ;)
VálaszTörlésDe szuper! Akkor ebben is hasonlítunk. ;) Hamarosan együtt is falatozhatjuk a finom grillételeket. :) De addig is küldök neked ebből a husiból és mindkét salátából.
TörlésDe jó ötlet! Nálam is van elfekvőben darált hús, így mindenképpen meggyőztél! :-)
VálaszTörlés:) Örülök, hogy tetszik neked! Remélem, ízleni fog. :)
Törlés