Ez a 3. sajtleves, amit kipróbáltam. Készítettem már fehérborral, a legutóbb pedig füstölt sajttal, és nem tudom megunni. Igazából nincs sok különbség közöttük, de számomra ez a zöldfűszeres volt eddig a legízletesebb. Az ömlesztett sajt persze nem valami egészséges, sőt így utólag megítélve, szerintem akár ki is hagyható a levesből, és helyettesíthető egy kis plusz reszelt sajttal.
Fokhagymás, pirított zsemlekockával is tálalhatjuk.
Fokhagymás, pirított zsemlekockával is tálalhatjuk.
Hozzávalók 6 személyre:
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg vaj
2 ek. finomliszt
2 dl tejszín
2 tubus ömlesztett sajt
10 dkg reszelt sajt (trappista/eidami)
só
őrölt fehér bors
1 ek. aprított metélőhagyma
1 ek. aprított petrezselyemzöld
1,5 l húsleves vagy húsalaplé (2 db leveskockából is lehet)
elkészítés:
- A hagymát lereszeljük vagy nagyon finomra vágjuk, és a felhevített vajon megpároljuk.
- Rászórjuk a lisztet, elkeverjük a hagymával, és felöntjük az alaplével.
- Hozzáadjuk a tejszínt, a kétféle sajtot, a fűszereket, és épp csak felforraljuk. Tálaljuk.
Jó kis recept! Finom lett!
VálaszTörlésKöszi, örülök, ha ízlik! :)
TörlésSzuper recept🙂 Gyors és finom
VálaszTörlésKöszönöm, örülök, hogy ízlett! :)
TörlésA hideg alaplébe rakjátok a sajtot?
VálaszTörlésNem tudom, más hogyan csinálja, de én természetesen nem a hideg alaplébe szórom a sajtot. A rántás ui. forró, és ahogy apránként felöntöm az alaplével, a tejszínnel, ez az elegy addigra már kellő hőmérsékletű. A sajt egyébként melegítés hatására mindenképp felolvadna akkor is, ha mondjuk eredendően csak langyos lenne az alaplé. ;)
Törlés