A maradék krémfehérsajt másik felét ehhez a mártogatóshoz használtam föl. Rántott vagy nyers zöldségekhez (pl. cukkini, sárgarépa), vagy akár sült krumplihoz is kínálhatjuk. Plusz só nem kell hozzá, mert a krémfehérsajt elég sós. Langyosan is fogyaszthatjuk.
Hozzávalók 2 személyre:
2,5 dl tejszín
10 dkg sós krémfehérsajt
10 dkg magyaros ízű tömlős sajtkrém
15 dkg trappista sajt
1 tk. őrölt fekete bors
1 mk. őrölt szerecsendió
1 tk. étkezési keményítő
0,25 ml víz
elkészítés:
1 tk. étkezési keményítő
0,25 ml víz
elkészítés:
- A krémfehérsajtot kisebb darabokra vágjuk, a trappista sajtot lereszeljük.
- A tejszínt lábasba öntjük, fűszerezzük, beletesszük a sajtokat, és addig kevergetjük, míg teljesen felolvadnak.
- Kevés vízben elkeverjük a keményítőt, a sajtmártáshoz adjuk és összeforraljuk. Miközben hűl, néhányszor átkeverjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése