Egyszer már rábeszéltem apjukomat a csirkecombra, hogy higgye el, van az olyan jó, mint a csirkemell. Az akkori érvrendszer alkalmazása most is hatott, így zöld utat kapott a felső comb, amit a hűtőben lévő maradék mustár elhasználásra gondoltam ki. Ez is lehet fogyókúrás étel, hiszen semmi hizlaló nincs benne.
Hozzávalók 3-4 személyre:
50-60 dkg csirke felső comb
4 ek. dijoni mustár
6 gerezd zúzott fokhagyma
2 ek. olívaolaj
só
elkészítés:
- A combokat kicsontozzuk, enyhén kiklopfoljuk, és mindkét oldalukon megsózzuk.
- A mustárt elkeverjük az olajjal, a fokhagymával, és ecsettel megkenjük vele a hússzeletek mindkét oldalát. Üvegtálba tesszük, és lefedve, min. 2-3 órát vagy 1 napot hűtőben érleljük.
- A mustáros húsokat olajjal vékonyan kikent tepsibe fektetjük, és forró sütőbe toljuk. Sütés közben a szeleteket kétszer megfordítjuk. Tetszés szerinti köretet adunk mellé.
sütési hőfok: 180℃
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: kb. 40 perc
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: kb. 40 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése