2012. augusztus 2.

Mustáros-fokhagymás csirkecomb





Egyszer már rábeszéltem apjukomat a csirkecombra, hogy higgye el, van az olyan jó, mint a csirkemell. Az akkori érvrendszer alkalmazása most is hatott, így zöld utat kapott a felső comb, amit a hűtőben lévő maradék mustár elhasználásra gondoltam ki. Ez is lehet fogyókúrás étel, hiszen semmi hizlaló nincs benne. 

Hozzávalók 3-4 személyre:

50-60 dkg csirke felső comb
4 ek. dijoni mustár
6 gerezd zúzott fokhagyma
2 ek. olívaolaj


elkészítés:
  1. A combokat kicsontozzuk, enyhén kiklopfoljuk, és mindkét oldalukon megsózzuk.
  2. A mustárt elkeverjük az olajjal, a fokhagymával, és ecsettel megkenjük vele a hússzeletek mindkét oldalát. Üvegtálba tesszük, és lefedve, min. 2-3 órát vagy 1 napot hűtőben érleljük.
  3. A mustáros húsokat olajjal vékonyan kikent tepsibe fektetjük, és forró sütőbe toljuk. Sütés közben a szeleteket kétszer megfordítjuk. Tetszés szerinti köretet adunk mellé.
sütési hőfok: 180℃
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: kb. 40 perc




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése