A jól bevált csirkemellet és a mustárt jó ötletnek tűnt összeházasítani. Csak egy a fontos: érdemes több órán, vagy akár 1 napon át is érlelni az ilyen módon bepácolt húst, különben nem érezhető a mustár íze. A tejföltől szerintem még porhanyósabb lesz a hús, nem érdemes kihagyni a pácból. ;) Természetesen pulykamellből is elkészíthetjük. Bármilyen mártogatóval, zöldségkörettel, salátával, de a jól megszokott köretekkel, pl. sült krumplival, krumplipürével vagy rizzsel is kínálhatjuk. Mi mézes, fűszeres joghurttal, balzsamecettel kevert jégsalátával szeretjük a legjobban, és mellé mindig készítek majonézes tejfölt, hogy legyen mibe tunkolni a husit. :)
Hozzávalók 4 személyre:
1 egész (kb. 60 dkg) csirkemellfilé
2 púpozott ek. Dijoni mustár
1 ek. tejföl (elhagyható)
1 tk. fokhagymakrém vagy 4 gerezd zúzott fokhagyma
só (nálam zöldfűszeres só)
tönkölyliszt
étkezési kukoricakeményítő
2 tojás
2 ek. tej
zsemlemorzsa
szezámmag
kókusz- vagy egyéb növényi olaj a sütéshez
elkészítés:
1 egész (kb. 60 dkg) csirkemellfilé
2 púpozott ek. Dijoni mustár
1 ek. tejföl (elhagyható)
1 tk. fokhagymakrém vagy 4 gerezd zúzott fokhagyma
só (nálam zöldfűszeres só)
tönkölyliszt
étkezési kukoricakeményítő
2 tojás
2 ek. tej
zsemlemorzsa
szezámmag
kókusz- vagy egyéb növényi olaj a sütéshez
elkészítés:
- A megfelezett csirkemellekről levágjuk a belső filéket, ezeket hosszában kettévágjuk, a fél filéket pedig 2-2 szeletre szeljük. A kapott hússzeleteket ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.
- A mustárt elkeverjük (a tejföllel), a fokhagymakrémmel, beleforgatjuk a húst, és folpackkal lefedve minimum fél napra hűtőbe tesszük.
- A tönkölylisztet 1:1 arányban elkeverjük a keményítővel. A zsemlemorzsát 3:1 arányban a szezámmaggal dúsítjuk.
- A pácolt csirkecsíkokat megsózzuk, megforgatjuk a keményítős lisztben, a tejjel felvert tojásban, végül pedig a szezámmagos zsemlemorzsában.
- Felforrósított kókuszolajban minden oldalukon pirosra sütjük, majd papírtörlőre szedjük. Tálaljuk.
...hmmm... szívesen megeszegetnék belőle párat! :)
VálaszTörlésInkább pár tucatot.
Törlés:D Akár...
TörlésEteti magát, az biztos. :D Mi is gyorsan elkapkodtuk, de azért jut még neked is. ;)
VálaszTörlésNálunk hagyományosan készület el, sima mustárral, liszttel és napraforgóolajban sütve, de úgy is nagyon finom lett. Köszönöm a receptet. :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy elkészítetted! :) Szerencsére a végeredményen valóban nem lehet érezni, hogy milyen lisztbe lett forgatva és milyen olajban lett sütve. Így is, úgy is finom, bizony. ;)
TörlésJó ötlet,ezt kipróbálom. :) Köszi.
VálaszTörlésSzívesen! Remélem, ízlik majd. :)
TörlésJó ötlet kipróbálás!
VálaszTörlésÖrülök, ha tetszik! :)
Törlés