Anyáék pár
napra elutaztak pihenni, és szombaton este értek haza. Érthető, hogy nem
volt sem ideje, sem kedve vasárnapra főzni, ezért engem kért meg, hogy
készítsek valamit. A húsos palacsintáim eddig mindig sikert arattak,
ezért most is valami hasonlót, de mégis kicsit mást szerettem volna
készíteni. Kíváncsi voltam, megsül-e a vékony hússzelet a kész
palacsintában. Megsült, de jóval tovább tartott, mint gondoltam.
Nyugodtan mehet hozzá több öntetet is, akkor szaftosabb lesz. Én csak azért csináltam hozzá, hogy ne égjen meg a palacsinta. Hercegnőburgonyával, sokféle sajtos paradicsomsalátával és kapros-répás almasalátával tálaltam.
Nyugodtan mehet hozzá több öntetet is, akkor szaftosabb lesz. Én csak azért csináltam hozzá, hogy ne égjen meg a palacsinta. Hercegnőburgonyával, sokféle sajtos paradicsomsalátával és kapros-répás almasalátával tálaltam.
Hozzávalók 6 személyre:
Palacsintához:
2 tojás
30 dkg liszt
5 dl tej
2,5 dl víz
1 tk. só
1 mk. cukor
1 ek. napraforgóolaj + a sütéshez
1 közepes méretű cukkini
Töltelékhez:
70-80 dkg csirkemell (4 egész)
grillfűszer
Provence-i fűszerkeverék
őrölt fekete bors
Öntethez:
4 ek. tejföl
1 tojássárgája
1 tk. bazsalikom
só
napraforgóolaj (esetleg olyan, amiben előzőleg húst pácoltunk vagy sütöttünk)
elkészítés:
- A palacsinta hozzávalóiból elkészítjük a tésztamasszát, majd letakarva kb. fél órát állni hagyjuk. Nagy lyukú reszelőn belereszeljük a cukkinit, és kisütjük a palacsintákat. Hűlni hagyjuk.
- A húst vékony szeletekre vágjuk (nekem 16 db lett) és kiklopfoljuk. A hússzeletek felét mindkét oldalukon meghintjük grillfűszerrel (pluszban lehet borssal is), a többit Provence-i fűszerrel.
- A kész palacsinták közepére 1-1 hússzeletet fektetünk, jobbról, balról ráhajtjuk a palacsintát, majd lentről fölfelé feltekerjük.
- A palacsintatekercseket középen kettévágjuk, és állítva, a kiolajozott hőálló tálba sorakoztatjuk
- Az öntethez a tejfölt elkeverjük a tojással, az olajjal, a fűszerekkel, rákanalazzuk a palacsintákra, és alufóliával letakarva sütőbe toljuk. Az utolsó 15 percben levesszük róla a fóliát, és pirosra sütjük az ételt.
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: kb. 60 perc
Tipp:
A kisebb hússzeletekből kettőt is tehetünk a palacsintára, vagy a lelógó
hússzéleket levágjuk, és azt tesszük a palacsinta fedetlen részeire.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése