Egy valamire való blog receptes oldalán kell lennie gombás ételnek is. Ha egyedül élnék és ugyanígy blogolnék, ez lehetetlen lenne, mivel nem szeretem a gombát. Semmilyen gombát se. Szerencsére a Kedves más érzelmeket táplál ez iránt az érdekes növény vagy inkább állat ? iránt, így neki készült ez a csiperke gombával töltött húsrolád. Meg se kóstoltam, de ahogy láttam, nem volt vele semmi gond, mert egyik részét frissen sütve, a maradékot pedig másnap salátába darabolva boldogan megette. Nekem meg maradt a gyönyörködés a húsrolád tetszetősre sikerült formájában, ill. a fotózás öröme. Az ilyen kis dolgoktól szép az élet.
Hozzávalók 4 személyre:
1 egész csirkemellfilé
8 szelet bacon
só
1 ek. napraforgóolaj
Töltelékhez:
15 dkg konzerv csiperkegomba
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 tojás
1 szelet kenyér
őrölt fehér bors
só
2 ek. napraforgóolaj
elkészítés:
- Az egész csirkemellet félbevágjuk, az így kapott fél mellekről levágjuk az alsó, hosszúkás húsdarabokat és félretesszük.
- Az fél csirkemelleket lapjában kettévágjuk és a félretett húsrészekkel együtt kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukon megsózzuk.
- A hagymát felaprítjuk, olajon megdinszteljük, majd rádobjuk az apróra vágott gombát a fokhagymával együtt, megfűszerezzük és pár percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
- A kenyeret közben vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és villával összetörjük.
- Hozzáöntjük a felvert tojást és a gombás alapot, és ha szükséges, még sózzuk-borsozzuk. Alaposan összedolgozzuk.
- A hússzeleteket párosával alufóliára fektetjük úgy, hogy kissé fedjék egymást, közepükre kanalazzuk a tölteléket és jobból-balról ráhajtjuk a hússzéleket.
- Az alufólia segítségével feltekerjük a húst, a végeken összesodorjuk az alufóliát és egy nagyobb serpenyőben kevés forró olajon minden oldalukon elősütjük.
- A húshengereket hűlni hagyjuk, kicsomagoljuk az alufóliából, körbetekerjük a baconnel, olajjal vékonyan kikent hőálló edénybe fektetjük és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Félidőben fordíthatunk rajtuk, hogy a bacon is mindenhol ropogósra süljön.
- Azonnal tálalhatjuk, de ha szeletelni akarjuk, akkor kicsit hűlni hagyjuk, majd éles késsel felkarikázzuk.
- Tetszés szerinti köretet adunk mellé, vagy teljesen kihűtve hidegtálra rendezhetjük.
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: kb. 30 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése