Ha zöldborsó,
akkor nálam szinte csak krémlevesként jöhet szóba. Megörültem ennek a
receptnek, mert így a Kutyafül is változatosabb formában veheti magához
szeretett borsóját, és egyúttal én is rátaláltam az elkészítésének egy
olyan újabb verziójára, aminek hála könnyebben lecsúsznak ezek a zöld
golyócskák.
Hozzávalók:
60 dkg zöldborsó
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg vaj
1 l zöldségleves alaplé (lehet zöldségleves- vagy tyúkhúsleveskockából is)
1 mk. őrölt fekete bors
só
2 dl tejszín
elkészítés:
- Egy lábasban az apróra vágott hagymát megdinszteljük és hozzáadjuk a borsót.
- Felöntjük az alaplével vagy a leveskockás vízzel és fedő alatt kb. 10 percig főzzük.
- A tűzről levéve botmixerrel pépesítjük és sűrű lyukú szűrőn átpasszírozzuk a levest, hogy még krémesebb legyen.
- Hozzáöntjük a tejszínt és összemelegítjük.
- Tányérba szedjük, tehetünk bele pirított zsemlekockát, vagy adhatunk mellé sajtos pirítóst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése