Végre érik a málna – a bokrainkról egyre több gyümölcsöt szüretelünk. :) Málnaszedés közben a cseresznyefa alá is rendre be kellett bújnom, és mivel még láttam érés alatt lévő, illetve már leszedhető szemeket is, ilyen módon a tálkába a málna mellé cseresznye is került. Így szedtem össze belőle legutóbb annyit, amiből elkészülhetett ez az üde, frissítő zamatú pohárkrém. Bár az elkészítés módja hasonlít a múltkori cseresznyés desszerteméhez, mégis egészen más hatású. A savanykás gyümölcskrém az édes kókusztejszínhabbal igazán kellemes élményt nyújtott. :)
Hozzávalók 4 személyre:
4 dkg finomítatlan nádcukor
1 vaníliarúd
1 mk. őrölt fahéj
2 dl frissen facsart narancslé
4 dkg vaníliaízű pudingpor (vegán)
4 dl kókuszkrém (pl. Cocomas vagy Delcoco)
1 dkg finomítatlan nádcukor, darálva
1 cs. Bourbon vaníliás cukor
reszelt narancshéj
elkészítés:
- A cseresznyét a nádcukorral, az őrölt fahéjjal, a vaníliarúd kikapart magjaival és a vaníliahéjjal együtt lábasba tesszük, felöntjük 1,5 dl narancslével, és fedő alatt puhára főzzük.
- Kivesszük belőle a vaníliarudat, a gyümölcsöt leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a többi narancslével simára kevert pudingport, és felfőzzük. Többször átkeverve hagyjuk teljesen kihűlni. (A kész puding viszonylag híg állagú, de kihűlve besűrűsödik.)
- A kókuszkrémet magas falú edényben 30 percre mélyhűtőbe tesszük, majd habbá verjük, és a felét a gyümölcspudinghoz forgatjuk.
- A vaníliás cukrot a nádporcukorral a többi kókusztejszínhabhoz keverjük, és csillagcsöves habzsákba töltjük.
- A gyümölcskrémet üvegpoharakba szedjük, kókusztejszínhabot nyomunk rá, megszórjuk reszelt narancshéjjal, és egy-egy cseresznyeszemmel díszítve kínáljuk.
Mindent a szemnek, semmit a szájnak! Hiába van ott a négy kiskanál.
VálaszTörlésIgazából ezt sokkal inkább megehetted volna, mint a vaníliakrémes kosárkát, mert ez legalább vegán, míg amaz tömény vaj + tejtermék + fehér liszt. :D
Törlés