2013. július 8.

Császárszalonnával göngyölt csirkemáj kolbászos-rizses lecsóval





Régóta kacérkodom a baconbe bugyolált máj gondolatával, pedig kevés ennél egyszerűbb étel van. Most volt itthon máj és császárszalonna is, így végre elkészíthettem. Pontosan tudtam, hogy ízleni fog, hiszen mindkét hozzávalót szeretem, együtt pedig igazán jó párost alkotnak. A lecsó csak jobb híján került mellé köretnek, ill. a Kutyafülnek azt készítettem ebédre, mert a máj őt sajnos még mindig nem hozza lázba. Magam is meglepődtem, milyen jól kiegészítette egymást a máj és a lecsó, tökéletes nyári étel lett így belőle.
Lecsót egyébként tavaly csináltam először, és mivel alaposan szétfőzöm a paprikát és a paradicsomot, így már szívesen falatozom belőle én is.






Hozzávalók 2-3 személyre:

kb. 30 dkg csirkemáj
20 dkg pácolt, füstölt császárszalonna (húsosabb fajta)
őrölt fehér bors

kolbászos-rizses lecsó a tálaláshoz

elkészítés:

  1. A májdarabokat középen kettévágjuk, az inakat eltávolítjuk, és mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk.
  2. Minden májdarabot 1-1 szalonnaszeletbe burkolunk, tűzálló tálba sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben pirulásig sütjük. Sütés közben egyet fordíthatunk rajtuk, hogy egyenletesen süljenek.
  3. Tálaláskor mellészedjük a kész lecsót.
sütési hőfok: 190°C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: kb. 30 perc