A minap kicsit több csirkemellet sikerült kivennem a fagyasztóból, és mivel nem akartam akkora mennyiségű húsból egyféle ételt főzni, így egy adag visszakerült a hűtőbe másnapig, amikor is ezt a tésztaételt ötlöttem ki belőle. Pontosabban eredetileg aprópecsenyének szerettem volna elkészíteni, de végül nem a krumpli, hanem a tészta felé nyúlt a kezem a spájzpolcon. :D
Ízre, hogy, hogy nem, kísértetiesen hasonlít a bolognai spagettire – és már megint piros –, éppen ezért nem is csoda, hogy annyira szerettük. Különösen tetszettek benne a roppanós kukoricaszemek. :)
Hozzávalók 4-5 személyre:
40 dkg csirkemellfilé
30 dkg spagetti
15 dkg konzerv kukorica
2 kis fej vöröshagyma
1 kis doboz sűrített paradicsom
1 tk. darált, nyers erős paprika
1,5 ek. folyékony méz
1 dl habtejszín
Provence-i fűszerkeverék
őrölt fekete bors
só
3 ek. olívaolaj
elkészítés:
- A megmosott, szárazra törölt húst kis kockákra vágjuk, beszórjuk a fűszerekkel, a sóval, és negyedórát állni hagyjuk.
- A megtisztított vöröshagymát félbevágjuk, vékonyra szeljük, és a felforrósított olívaolajon addig sütjük, amíg kissé pirulni nem kezd.
- Rátesszük a húst, fehéredésig sütjük, majd rácsorgatjuk a mézet és 3-4 percig sütjük. Hozzáadjuk az erős paprikát, a tejszínt, és miután elforraltuk a levét, a húst alaposan elkeverjük a sűrített paradicsommal. Végül beleforgatjuk a kukoricát.
- A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük. Rászedjük a húsragura, és jól összekeverjük. Utánasózzuk, ha szükséges, és tálaljuk.
Én is szívesen tartanék ma tésztás napot, ha ilyen finomságot kaphatok. :)
VálaszTörlésÓ, hát rajtam aztán ne múljon! :D Máris csomagolom, pakolok mellé tejfölt és reszelt sajtot is, mert azt ugyebár muszáj, és már indítom is hozzátok a szép, nagy csomagot. ;)
Törlés