Kategóriák

2023. március 26.

Görög joghurtos fonottka

 

 



Ezt a kis kalácsot direkt az egy szálas fonás kipróbálása iránti vágy miatt sütöttem, még tavaly. Na meg persze a kalácsevés igénye sem volt utolsó szempont. :D Jóllehet, az igazi húsvéti fonott kalács addigra már a mélyhűtőben várta, hogy az ünnepre kiolvasszam. Azonban kalácsból sosem lehet elég-alapon nem aggódtam amiatt, hogy rajtunk marad ez a csinos kis péksütemény. :)
Bár az egy szálas fonás pofonegyszerűnek tűnik, azért elég könnyű ám elrontani. Az én első próbálkozásom legalábbis nem sikerült valami fényesre. De csak azért sem adtam fel, így aztán második nekifutásra már vállalható lett. :) (Talán a joghurt okozta, hogy rugalmasabb lett a tészta, amitől a megsodort szál folyton visszaugrott, így nehezítve meg a formázást.) Érdemes volt rászánni az időt, mert az említett fonási technika kis méretű kalácsok esetében szerintem sokkal egyszerűbb és gyorsabb, főleg ha már begyakoroltuk a módját.

 


Hozzávalók 6 darabhoz:


30 dkg finomliszt
4 dkg cukor (vagy kevesebb, ha sós kalácskákat szeretnénk)
1 tk. só
1 tojás
2 ek. olívaolaj
1,5-2 dkg friss élesztő
15 dkg görög joghurt
kb. 0,5 dl víz
egész mákszemek a díszítéshez

elkészítés:
  1. A lisztbe vegyítjük a cukrot, a közepébe morzsoljuk az élesztőt, és a langyos joghurt felével csomómentesre keverjük. Betakarjuk egy kis liszttel, és hagyjuk felfutni.
  2. Hozzáadjuk a sót, a többi joghurtban elkevert tojássárgáját, a vizet (ha szükséges), és robotgéppel elkezdjük dagasztani.
  3. Kanalanként adagolva hozzá az olívaolajat, jól kidolgozzuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen megkelesztjük.
  4. A megkelt tésztából 6 egyforma gombócot készítünk, letakarva pihentetjük 10-15 percet, majd mindegyiket megsodorjuk.
  5. A szálakból egy szálas fonással megformázzuk a péksüteményeket, és letakarva megkelesztjük.
  6. A tetejüket lekenjük lágy habbá vert tojásfehérjével, megszórjuk egész mákszemekkel, és előmelegített sütőben készre sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

sütési hőfok: 185°C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: kb. 20 perc

 

2023. március 20.

Gyümölcsös vegyes saláta fetával, pirított kenyérkockával, fűszeres joghurtöntettel

 

 


 
Nem győzök magamhoz térni attól, hogy mi történhetett velem, hogy újabban ennyire odavagyok az ehhez hasonló salátákért. Azaz hogy a gyümölcsökkel kombinált vegyes salátát olyan iramban fogyasztom, hogy lassan nem győzzük vásárolni a hozzávalókat. :D Kábé minden nap meg tudnám enni, miközben a fél életem úgy telt el, hogy ilyesmiknek még csak a közelébe se mentem. Az a vicc, hogy a Kutyafül osztozik velem az imádatban, pedig korábban ő sem evett ilyen salikat. De hát az ember változik, és ez így a jó. :)
Miután a legutóbbi, vérnarancsos salátám kapcsán bebizonyosodott, hogy a narancs igen jól harmonizál a jégsalival és a rukkolával, már semmi sem állhatott eme, gyümölcsökkel igencsak felturbózott finomság útjába. Csak úgy toltuk befelé, mintha legalábbis valaki el akarná enni előlünk! :D
Nem is kell semmi más ebédre, csak ez, hiszen egészséges, laktató, és tele van mindenféle földi jóval – nem dióval. :D Mert ahelyett ugyebár most a pirított kenyérkocka az, ami a ropogásért felel. Mert hogy nekem mindig kell valami bele, ami ropog – anélkül ez a sali sem lenne az igazi.
Mindenkinek ajánlom, aki kíváncsi rá, milyen is a vegyes zöldek, a gyümölcsök és a sós feta együttes íze (utóbbi telitalálatnak bizonyult ebben az egyvelegben), de azok is tegyenek vele egy próbát, akik idegenkednek az ilyesmitől – hátha ők is úgy járnak, mint mi, és totálisan rákattannak. :D

 


Hozzávalók 2 személyre:

a salátához:
14 dkg jégsaláta
6 dkg vegyes saláta (céklalevél, vörös saláta, rukkola)
8 szem (kb. 15 dkg) vörös szőlő (pl. Red Globe vagy más szőlőfajta)
1 narancs
4 ek. gránátalmamag
10 dkg fetasajt
2-3 szelet teljes kiőrlésű toastkenyér (adalékanyag mentes lisztből)
2-3 ek. olívaolaj
2 ek. extra szűz olívaolaj
fokhagyma granulátum
őrölt tarka bors

az öntethez:
15 dkg görög joghurt
1 tk. morzsolt tárkony
1 tk. bazsalikom
1 csapott tk. vöröshagyma granulátum
csilipehely ízlés szerint

1 tk. (akác)méz vagy agavé szirup
1 tk. extra szűz olívaolaj

elkészítés:
  1. Az öntet hozzávalóit alaposan elkeverjük. A fetasajtot kis kockákra vágjuk és összeforgatjuk 2 evőkanál extra szűz olívaolajjal. Mindkettőt félretesszük.
  2. A kenyeret felkockázzuk, tálba tesszük, meghintjük fokhagyma granulátummal, meglocsoljuk olívaolajjal, és alaposan összeforgatjuk. Mini grillerben vagy serpenyőben megpirítjuk. Hűlni hagyjuk.
  3. A narancsot úgy hámozzuk meg, hogy a belső, fehér héját is eltávolítjuk, majd a gyümölcshúst felkarikázzuk és cikkekre vágjuk.
  4. A gránátalmából tetszés szerinti módon kinyerjük a magjait, és 4 evőkanállal félreteszünk belőle a salátához.
  5. A megmosott, szárazra törölt szőlőszemeket négybe vágjuk, és lehetőség szerint kimagozzuk.
  6. A jégsalátát kisebb darabokra tépkedjük, összeforgatjuk a vegyes salátával, a szőlővel, a naranccsal, fetával, és elosztjuk 2 tányéron.
  7. Mindkét adagot megszórjuk pirított kenyérkockákkal, gránátalmamagokkal, meghintjük tarka borssal, és a joghurtöntettel meglocsolva tálaljuk. (Az öntetet össze is keverhetjük a salátával.)
Tipp:
Készíthetjük mozzarellával is, de én jobban kedvelem a markánsabb ízű sajtokat.

 



 

2023. március 16.

Mézes, dijoni mustáros-tejfölös csirkemell szalagok vérnarancsos salátaágyon

 

 


 
Amikor elkezdtem készíteni ezt a salátát, nem hittem volna, hogy ennyire ízleni fog a Kutyafülnek. A sima narancsos sali ui. előző nap nem igazán nyerte el a tetszését. Úgy tűnt, hogy az említett gyümi az oka, úgyhogy másnap csak az én salátámat gazdagítottam vérnaranccsal. Én persze sejtettem, hogy számomra nyerő lesz így, mert a most már inkább delikát üzletként működő, egykori kedvenc éttermünkben éppen egy hasonló saláta volt a kedvencem. Igaz, a Kutyánszkié is, de a saláta ott a málnától volt pikáns. Dióbundás kecskesajtom nem lévén, az előző nap kiolvasztott csirkemell nagy részét használtam fel, és bár tényleg nagyon ritkán eszünk húst, ebben a könnyű és friss salátában most kimondottan jólesett. :) A tejfölös pácnak köszönhetően kellemesen puha husin igazán íncsiklandó az édes, mézes és finoman roppanós pörzsanyag, a vérnarancs savanykás zamata pedig imádni való az üde zöldségekkel. :) Egyszóval cakkummpúder nekem nagyon tetszett. :)
A poén az, hogy egy narancsszeletet csak sikerült rábeszélnem a Kutyára, aki miután megízlelte azt a többi salátalakatrésszel együtt, közölte, hogy mégiscsak kéri bele a többi narancsot is. :D Majd pedig jóízűen felfalta, miközben többször is megjegyezte, mennyire jólesett neki ez a könnyű ebéd. Szerintem mindketten úgy éreztük, hogy most, a tavasz küszöbén már nagyon kiéheztünk az ilyen szép zöld, vitamindús salátákra. Az tuti, hogy visszatérő fogás lesz nálunk! :)

 



Hozzávalók 2 személyre:

25 dkg csirkemellfilé
1 púpozott ek. (kb. 4 dkg) magas zsírtartalmú tejföl
1 ek. dijoni mustár
2 gerezd fokhagyma
1 tk. vöröshagymapor
1 jó tk. (akác)méz
őrölt bors

2 ek. olívaolaj
10 dkg jégsaláta
2 marék rukkola
2 vérnarancs
1 jó ek. fenyőmag
1 ek. szezámmag
balzsamecet

elkészítés:

  1. A tejfölt elkeverjük a mustárral, a zúzott fokhagymával, olívaolajjal, és – a só kivételével – a fűszerekkel ízesítjük.
  2. A húst vékony csíkokra szeljük, és a tejfölös páchoz forgatjuk. Lefedve 2-3 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. A vérnarancsot úgy hámozzuk meg, hogy a belső fehér héját is eltávolítjuk, és a gyümölcshúst vastagabb karikákra szeljük (a karikákat cikkekre is vághatjuk). Félretesszük.
  4. A magvakat zsiradékmentes serpenyőben, egymás után megpirítjuk. Félretesszük.
  5. A húst megsózzuk, és felhevített serpenyőben néhány percig fedő alatt párolva sütjük. Fedő nélkül elforraljuk róla a tejfölös-mustáros szaftot, majd a mézet is hozzáadva, pirulásig sütjük.
  6. A jégsalátát kisebb darabokra tépkedjük, összeforgatjuk a rukkolával, a vérnarancsszeletekkel vagy -cikkekkel, elosztjuk két tányéron, és megpörgetjük tarka borssal.
  7. A csirkemellcsíkokat a salátaágy közepére rendezzük és megszórjuk a pirított magvakkal. Balzsamecettel meglocsolva tálaljuk.

 


 

2023. március 12.

Csokoládés-mazsolás zabszelet

 

 


 
Mostanában nemigen sütök, sőt egyéb édességeket is csak nagyon ritkán készítek. És nem, bolti nyalánkságokkal sem tömjük a fejünket! Na jó, nagy ritkán azért igen, de akkor is csak módjával. ;)
Az édesség mellőzésének két oka van: 1. fogyózunk, 2. vannak időszakaim, amikor utálok a konyhában dekkolni még a desszertkészítés miatt is – így is eleget állok a tűzhely mögött a napi ebédünk prezentálása érdekében. A minap azonban szembe jött velem ennek a zabszeletnek az eredetije, és mivel a kamrapolcon már hetek óta reménykedve bámult rám egy tálca aszalt datolya és egy üveg földimogyoróvaj (agyam nincs hozzá, eredetileg mit is akartam belőlük csinálni), gondoltam, itt a nagyszerű alkalom, hogy végre felhasználjam mindkettőt. Igaz, a forrásul szolgáló recept tahinit, esetleg mandula- vagy kesuvajat, ill. agavé szirupot javasolt, sőt igazából csokicsepp sem ártott volna, ha van, de ezek hiányában egyéb alapanyagokkal oldottam meg a dolgot, sőt megfejeltem egy kis mazsolával is. Így legalább Sünis kanál-féle zabszelet lett belőle, ami azért nyilvánvalóan jobb, mint ha teljes egészében másvalaki receptjét mutogatnám. Nem mintha azzal olyan nagy baj lenne (pláne, ha linkelve van a forrás), de mégis csak megnyugtatóbb – legalábbis számomra –, ha csak inspirálódom és viszek bele egy kis másságot. :)
Na, de ennyi duma után következzen az ominózus recept, aminek az elkészítését cseppet sem bántam meg, sőt! Uzsonnára, utazáshoz, hegymászáshoz, vagy csak úgy, ha édességre vágyunk, tökéletes választás ez az energiaszeletnek is beillő zabos finomság. ;)

 


Hozzávalók:

20 dkg zabpehely (finom- vagy nagy szemű)
15 dkg kimagozott vagy mag nélküli aszalt datolya
10 dkg (akác)méz
4 dkg bio földimogyoróvaj (vagy más magvaj)
egy kis csipet só
12 dkg étcsokoládé (50-60%-os)
3 dkg mazsola
1 tk. napraforgóolaj

elkészítés:
  1. A datolyát felöntjük forró vízzel, és negyedórát állni hagyjuk. A mazsolát szintén forró vízbe áztatjuk. A csokoládét felaprítjuk.
  2. A zabpelyhet késes aprítóval a zabliszthez hasonló finomságúra daráljuk. A fele mennyiséget az alaposan lecsepegtetett datolya felével késes aprítóban összedaráljuk, majd átöntjük egy keverőtálba. A többi zablisztet és datolyát is ugyanígy összedaráljuk, és a többihez öntjük.
  3. Előbb fakanállal, majd gumikesztyűs kézzel hozzádolgozzuk a mézet, a földimogyoróvajat, 5 dkg aprított étcsokoládét és a lecsepegtetett mazsolát.
  4. A masszát téglatestté formázzuk, egy ív sütőpapírra tesszük és ráhajtjuk a papírt. Nyújtófával kb. 2 cm vastag, 16x18 cm-es téglalapra kinyújtjuk, miközben a kezünkkel is segítünk kialakítani a téglalap formát.
  5. Hogy a szélek egyenesek legyenek, palacsintafordító lapát lapjával elegyengetjük. Sütőpapírostól vágódeszkára tesszük.
  6. A többi csokoládét az olajjal együtt vízgőz fölött felolvasztjuk, a zabos alapra öntjük, és spatulával eloszlatjuk, rusztikusra simítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni.
  7. A csokoládébevonatos zablap széleit forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel egyenesre vágjuk, majd tetszés szerinti méretűre és formára szeljük (én 2,5x5,5 cm-es darabokra vágtam). Jól zárható dobozba rendezzük.
Tipp:
A méz és a földimogyoróvaj arányán nyugodtan lehet változtatni – aki túl édesnek érzi, az csökkentse a méz, és növelje a magvaj mennyiségét. ;)
Méz és étcsoki helyett agavé- vagy juharsziruppal, vegán csokival vegánosíthatjuk. ;)

 


 


Ötlet: innen

2023. március 9.

Sültcékla-krémleves fetával, karamellizált céklával, pirított pekándióval

 

 


 
Azt hiszem, nagy szó, hogy már levesnek is képes vagyok megenni a céklát. :D Mert azért így elég hangsúlyos ám. :)
Aki követi a blogot, az láthatja, hányszor szerepelt nálam eddig a cékla – sehányszor! –, ill. hogy a legutóbbi volt az első alkalom, hogy végre színre lépett, ráadásul nyersen, alma és sárgarépa társaságában, salátaként. És azt is tudhatja, aki olvassa a receptek előtti szövegeléseimet, hogy mindezeket (a salátát és a levest) megelőzően már 2 évvel ezelőtt is jóízűen megettem a céklát az egyik kedvenc ételem, a dióbundás kecskesajt egyik köreteként, kicsi, zselészerű kockák formájában, a vegyes zöldsalátába vegyítve. Úgyhogy innen már lehetett tudni, hogy a cékla és én egyszer igazi barátok leszünk. És tessék, eljött az a nap is, amikor ezt a gyönyörű, lilás mélyvörös színű zöldséget már folyékony halmazállapotban – tejszínnel való finomítás nélkül – is értékelni tudom! :) Persze ihletadás gyanánt szétnéztem a neten, láttam ilyen-olyan céklaleveseket, és végül ez az alábbi lett belőle. Nekünk ízlett. :)


Hozzávalók 4 személyre:

a leveshez:
50 dkg nyers cékla (hámozott mennyiség)
1 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 púpozott ek. frissen aprított vagy 1 csapott ek. morzsolt oregánó
1 tk. kakukkfű
őrölt színes bors

1 ek. akácméz
2 ek. olívaolaj
1 ek. kókuszzsír
1 l víz + ½ zöldségleves-kocka (vagy zöldségalaplé)

a karamellizált céklához:
10 dkg nyers cékla (hámozott mennyiség)
1 tk. vaj
1 ek. akácméz
1 ek. frissen facsart citromlé

a tálaláshoz:
10 dkg feta sajt
4 dkg pekándió
1 ek. aprított petrezselyemzöldje vagy friss oregánó

elkészítés:

  1. A karamellizált céklához 10 dkg-nyi céklát apró kockákra vágunk és félretesszük.
  2. A többi céklát jóval nagyobb kockákra aprítjuk, tálba tesszük, sóval, borssal, oregánóval fűszerezzük, meglocsoljuk citromlével, olívaolajjal, hozzáadjuk a mézet, és alaposan összeforgatjuk. Sütőtálba tesszük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
  3. Eközben a felaprított vöröshagymát a lábasban felhevített kókuszzsíron fedő alatt, közepes lángon megpároljuk, majd fedő nélkül pirítjuk tovább.
  4. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük, majd hozzáforgatjuk a sült céklát a levével együtt, és felöntjük a leveskockás vízzel.
  5. 1-2 percig főzzük, majd elzárjuk alatta a lángot, és a levest turmixgépbe átszedjük, vagy a lábasban hagyva, botmixerrel pürésítjük. A kész levest lefedve hagyjuk.
  6. A karamellizált céklához a vajat serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a mézet, a citromlevet, és beleforgatjuk a céklakockákat. Fedő alatt, közepes lángon párolva karamellizáljuk addig, amíg a leve javarészt elforr.
  7. A felaprított diót zsiradékmentes serpenyőben kis lángon enyhén megpirítjuk. A fetát elmorzsoljuk. A petrezselymet felaprítjuk.
  8. A kész levest tányérokba szedjük, megszórjuk a fetamorzsával, a pirított dióval, karamellizált céklakockákkal és petrezselyemmel.

 


 

2023. március 6.

Székelykáposzta (vegán)

 

 


 
A húsos káposzta, egészen pontosan a darált húsos aprókáposzta az egyik kedvencem. Aki követi a Sünist, az talán tudja, hogy nálunk ez az étel karácsony, ill. az újév első napjának is a fénypontja, már ami az ebédet illeti. Mivel az ünnepek alatt több alkalommal is került hús az asztalra, ezért az év többi napján továbbra is a húsmentes étkezést részesítjük előnyben. Kíváncsi voltam, hogy a fent nevezett kedvencemet el lehet-e készíteni vegetáriánus, sőt akkor már inkább vegán módra. Naná hogy el! Úgyhogy az erre vonatkozó, neten talált több receptet átolvasva, a megvásárolt hozzávalókból neki is láttam az alternatív húsos káposztának. Nem állítom, hogy ilyen módon átalakítva ugyanakkora kedvenc, de szerintem így is nagyon szerethető. :) A Kutyafülnek különösen ízlett, szó szerint kinyalta utána a tányért. :D
Bár a valódi húsos káposztába én teszek főtt rizs is, de a vegán változatból kihagytam. A Kutyinyek kedvéért egyszer majd ki fogom próbálni gombával is, de az biztos, hogy abból én nem eszek. :D


 

Hozzávalók 2-3 személyre:

60 dkg savanyú káposzta
2 fej vöröshagyma
1 zöldpaprika
½ szál hegyes erős paprika
5-6 gerezd fokhagyma
3 babérlevél
30 dkg füstölt tofu
1 ek. sűrített paradicsom
1 ½ ek. füstölt pirospaprika
1 ½ ek. pirospaprika
1 csapott ek. őrölt kömény
½ tk. borsikafű
őrölt bors

5 ek. olíva- vagy kókuszolaj
víz
növényi tejföl a tálaláshoz

elkészítés:
  1. A megtisztított hagymafejeket felaprítjuk, és a fele mennyiséget 1 kávéskanál sóval 2 evőkanál felhevített olívaolajon fedő alatt üvegesre pároljuk.
  2. Hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, kevergetve fél percig pároljuk, majd rátesszük a (szükség esetén átmosott) lecsepegtetett káposztát, és összekeverjük. Közepes lángon, néha átforgatva, 5-6 percig pirítjuk.
  3. Beletesszük a babérlevelet, megsózzuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi a káposztát éppen ellepi (kb. 3 dl). Miután felforrt, fedő alatt, kis lángon puhára főzzük. (Ha sok lenne a leve, fedő nélkül elforraljuk.)
  4. A magházától megfosztott paprikákat tetszés szerint vékony karikára vagy kockára vágjuk, és az aprított vöröshagyma másik felével együtt 3 evőkanál felhevített olívaolajra tesszük. Enyhén megsózzuk, és fedő alatt, kis-közepes lángon, néha megkeverve megpároljuk.
  5. Hozzáadjuk a felkockázott tofut, a sót, és kissé megpirítjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a többi zúzott fokhagymát, a fűszereket, a sűrített paradicsomot, és kis lángon, folyamatosan kevergetve még 1 percig sütjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy legyen egy kis szaftja, és fedő alatt 1-2 perc alatt összefőzzük.
  6. A tofus pörköltalapot óvatosan a káposztához forgatjuk, utánaízesítjük, ha szükséges, és összemelegítjük. Növényi tejfölt kínálunk hozzá.
Tipp:
Tofu helyett barna csiperkegombát is használhatunk (akár a tofuval vegyesen is) vagy gazdagíthatjuk főtt (barna) rizzsel.

 



2023. március 2.

Narancsos-csicseriborsós csirkemell saláta Cheddarral

 

 


 
Annyira odavagyunk a szőlős tofusalátáért, hogy már szinte szégyellem, hányszor került asztalra az elmúlt hetekben. :D Muszáj volt hát kiötölnöm egy olyan alternatívát, ami legalább annyira szerethető, ugyanakkor kevés időbe telik elkészíteni, és ugyanúgy tele van egészséges hozzávalókkal. Mindenképp a narancsra szavaztam, mert azt egy ideje kifejezetten kívánom. Ezúttal – annyi vegán kaján túl – hús is került a salátába, mert a fagyasztóban még ott várakozott a karácsonyi húsételekhez vásárolt, kimaradt csirkemell. A kiolvasztott husi egészen kis része tehát ilyen módon felhasználódott.
Az igazat megvallva, még mindig meglep, mennyire finom tud lenni az olyan saláta, amiben bármilyen üde, citrusos gyümölcs zöldségekkel, sőt ebben az esetben sült hússal van kombinálva. Igazán harmonikus ízkombinációt alkotnak, és én ennek a salátának az esetében is úgy éreztem, hogy számomra egyszerűen megunhatatlan. Sajnos, a Kutyafül most nem osztozott a véleményemben, a narancs miatt nem volt oda ezért a saliért. :( Sebaj, legalább több maradt nekem! :D

 


Hozzávalók 2 személyre:

10 dkg csirkemellfilé
10 dkg konzerv csicseriborsó
7 dkg vörös Cheddar sajt
3 dkg kesudió
2 narancs
1 nagy ek. görög joghurt
1 ek. majonéz
1 tk. reszelt torma
1 tk. akácméz vagy agavészirup
őrölt tarka bors

3-4 szál petrezselyemzöldje
1 szűk ek. extra szűz olívaolaj
1 szűk ek. olívaolaj

elkészítés:

  1. A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük, összekeverjük az olívaolajjal, és negyedóra pihentetés után felhevített erpenyőben pirosra sütjük. Félretesszük hűlni.
  2. A kesudiót durvára daraboljuk, és zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk. A sajtot felkockázzuk. A petrezselymet finomra aprítjuk.
  3. A narancsot úgy hámozzuk meg, hogy a belső, fehér héja se maradjon rajta. A gyümölcshúst kifilézzük és a filéket 2-3 darabra vágjuk.
  4. A hártyában maradt narancslevet kipréseljük, elkeverjük a joghurttal, a majonézzel, tormával, mézzel, olívaolajjal, és őrölt borssal, kevés sóval ízesítjük.
  5. A csicseriborsót villával pépesre törjük, hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet, összekeverjük a joghurtos narancslével, és beleforgatjuk a sült csirkemellkockákat, a kockázott sajtot és a pirított kesudiót. Behűtve kínáljuk.