Kategóriák

2012. július 30.

Hagymás-tojásos krumpli darált hússal






Jól van, tudom, ez majdnem pont ugyanaz, mint a tojásos-hagymás krumpli. Ja, majdnem! Csak ebben van darált hús. :) És itt le is zárhatnám a recept előtti szövegelést. Csak még annyit: tessék kipróbálni... …én szóltam! :D

Hozzávalók 2 személyre:

6 szem burgonya
6 tojás
2 fej vöröshagyma
fél szál hegyes erős paprika
napraforgóolaj
sült krumpli fűszersó vagy só (ízlés szerint)
15 dkg maradék, készre sütött darált hús


elkészítés:
  1. A meghámozott, felkockázott krumplit bő, forró olajban elkezdjük sütni.
  2. Közben a hagymát és az erős paprikát apróra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kész darált húst, és összemelegítjük.
  3. A kész sült krumplit kissé lecsepegtetve a hagymás-paprikás alapra szedjük, megszórjuk a fűszersóval, és alaposan összeforgatjuk.
  4. A felvert tojásokat enyhén megsózzuk, ráöntjük a hagymás krumplira, és addig sütjük, amíg a tojás pirulni nem kezd. Friss házi kenyeret adunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése