Nem rajongok a joghurt savanykás ízéért, de épp nem volt itthon tejföl, ami nélkül viszont nem élet az élet. Most mégis kénytelen voltam a szívemnek kevésbé kedves tejtermékkel „operálni”. Az ötletet ehhez megint a Kifőztük magazin adta. Érdekes, pikáns ízvilágú lett az elkészült hús, érdemes volt kipróbálni. A köret pedig Kedvesem egyik kedvenc „bájlágja”. Ő csak elárulta nekem a hagymás borsóhoz fűződő szeretetteljes kapcsolatának tényét, én pedig azóta sűrűn el is készítem – most is, ehhez a húshoz.
Hozzávalók 4 személyre:
Hozzávalók 4 személyre:
Pácolt csirkemellhez:
40 dkg csirkemell
2,5 dl görög joghurt
3 ek. napraforgóolaj
1 ek. szárított kakukkfű
1 tk. őrölt pirospaprika
1 mk. őrölt fekete bors
1/2 mk. őrölt gyömbér
2 kövér gerezd zúzott fokhagyma
só
Hagymás borsóhoz:
70 dkg zöldborsó
2 fej vöröshagyma
1 tk. őrölt fekete bors
só
4 e.k napraforgóolaj
elkészítés:
- A joghurtot üvegtálba öntve elkeverjük 2 evőkanál olajjal, a fűszerekkel, és beletesszük a 8 db, vékony szeletre vágott csirkemellet. Átforgatjuk, hogy a páclé mindenhol átjárja a szeleteket. Az edényt lefedve, min. fél napra hűtőbe tesszük.
- A bepácolt húsokat 1 evőkanál felhevített olajon kisütjük, majd rézsútosan felszeleteljük.
- A körethez a felhevített olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a borsót, készre pároljuk, majd sóval, borssal fűszerezzük. A hússal együtt tálaljuk.