Kategóriák

2012. augusztus 10.

Rántott sajtgolyó





Ki ne ismerné a bosszúságot, ami a rántott sajt sütésével együtt jár. Duplán kell panírozni, a sajt mégis többnyire kifolyik a bundájából. Én is a plafonon vagyok, ha ez megtörténik, viszont a rántott sajtot nagyon szeretem, nem tudnék róla lemondani. Ezért esett a választás erre a receptre. Meg kell mondjam, nem lett a kedvencem, mert épp a rántott sajt lényege veszik el – a sajt abszolút nem is folyik. Az biztos, hogy aki így készíti, az örülni fog, mert egy csepp sajt sem landol a forró olajban. Ez nem egy hagyományos rántott sajt tehát, hanem egy egészen más, ám de ízletes falatka.A sajtgolyókat partifalatokként is feltálalhatjuk, de tetszés szerinti körettel is fogyaszthatjuk.

Hozzávalók 10, diónyi méretű darabhoz:

20 dkg reszelt sajt (trappista/eidami/Pannónia/Cheeseland)
2 tojás
3 ek. finomliszt
1 csokor petrezselyemzöldje
1 mk. őrölt szerecsendió
egy csipet só
zsemlemorzsa vagy darált dió a forgatáshoz
napraforgóolaj a sütéshez

elkészítés:

  1. A sajtot tálba tesszük, rászórjuk a lisztet, az apróra vágott petrezselymet, a sót, a szerecsendiót, és jól összeforgatjuk.
  2. A tojásokat felverjük és alaposan összedolgozzuk a sajttal. Ha túl folyós, kevés lisztet teszünk még bele.
  3. Olajos kézzel diónyi méretű (vagy akár kisebb) golyócskákat formázunk, prézliben meghempergetjük, és forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük és tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése