Kategóriák

2017. május 28.

Mini briósfelfújt málnával







Megmaradt néhány darab mazsolás briós, és mivel már kissé megszikkadtak, egyértelmű volt, hogy édesség lesz belőlük. Mi más is, mint felfújt?! Én ui. nagyon-nagyon szeretem ezt az egyszerű desszertet. Málnával még sosem készítettem, de tudtam, hogy így is finom lesz. :) Eddig mindig sütőtálba rétegezve készítettem, most viszont kapcsos tortaformában akartam megsütni. De aztán kitaláltam, hogy muffintepsibe rendezem. Szerintem jópofa lett így – mint egy nagy süncsalád. :D
Reggelire egy bögre kakaó vagy egy csésze tea mellé tökéletes ez a kívül ropogós, belül puha, illatos sütemény. :)



 


Hozzávalók 12 darabhoz:

30 dkg mazsolás briós vagy édes zsemle
15 dkg málna
2 tojás
2 dkg Bourbon vaníliás cukor
6 dkg kristálycukor
2 dl tejszín
vaj a kenéshez és a sütéshez
porcukor a szóráshoz

elkészítés:

  1. A briósokat függőlegesen kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, az egyik oldalukon megvajazzuk, majd felkockázzuk.
  2. A muffintepsi olvasztott vajjal kikent mélyedéseibe lerakunk egy-egy réteg brióst, rászórunk néhány gyümölcsszemet, majd befedjük azt egy újabb adag briósréteggel.
  3. A tojásokat a kétféle cukorral robotgéppel fehéredésig keverjük, hozzáöntjük a tejszínt, és az öntetet evőkanalanként elosztjuk a mélyedésekben lévő gyümölcsös briósok között. (4-4 evőkanálnyi jut mindegyikre.) Amíg a sütő bemelegszik, állni hagyjuk, majd a tepsit sütőbe toljuk.
  4. Rácsra téve hagyjuk langyosra hűlni (melegen is tálalhatjuk), majd a kis desszerteket kivesszük a tepsiből, és porcukorral meghintve tálaljuk.
sütési hőfok: 170°C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: kb. 30 perc