Kategóriák

2015. május 13.

Húsos szendvics szalonnás-pritaminpaprikás raguval








Ez a szendvics tésztaételnek indult, de menet közben kitaláltam, hogy inkább szendvics lesz belőle. Csak annyit kellett tennem, hogy gyorsan bedagasztottam egy kis kenyértésztát, és kb. 1 órával később már a sütőben csücsültek a kenyérkorongok. Mert hogy ez lett a szendvicsek alapja.
Ami pedig a végeredményt illeti az bizony telitalálatnak bizonyult, a Kutyafül ui. nagyon dicsérte, de nekem is ízlett. :)
Vendégváráshoz is jó választás lehet, vagy vacsorára, mert egy is elég laktató.






Hozzávalók 10 szendvicshez:

5 kenyérkorong vagy kisebb zsemle
1 kis (kb. 30 dkg) csirkemell
őrölt fekete bors

1 ek. olívaolaj
20 dkg húsos szalonna
20 dkg pritaminpaprika
0,5 dl tejszín
4 szál újhagyma
2 retek

elkészítés:
  1. Az egész csirkemellet félbevágjuk, mindkettőt kettészeljük, és az így kapott 4 hússzeletet kiklopfoljuk.
  2. Mindkét oldalukon meghintjük sóval és borssal, a hosszabbik oldaluktól kiindulva szorosan feltekerjük, és a hajtásnál fogvájóval vagy hústűvel összetűzzük.
  3. A vékony hústekercseket felhevített olajon körben pirosra sütjük, majd kihűtjük, és 0,5 cm vastag karikákra szeljük.
  4. A szalonnát felaprítjuk, és a hús sütésére használt serpenyőben, a kis kockákra vágott paprikával együtt megdinszteljük.
  5. Hozzáadjuk a tejszínt, és miután teljesen elforraltuk a levét, hozzákeverjük a karikára szelt újhagyma nagy részét. Hűlni hagyjuk. (A felesleges zsiradékot leszűrjük.)
  6. A kenyérkorongokat/zsemléket félbevágjuk, mindegyikre egy púpozott evőkanál szalonnás ragut halmozunk, elrendezünk rajtuk 3-4 húskarikát, közéjük illesztjük a felezett retekszeleteket, majd megszórjuk a félretett újhagymával, és tálaljuk.
Tipp:
Zsemle helyett gyökérkenyeret vagy bagettet is használhatunk.








A recept a Kifőztük gasztromagazin májusi számában is megjelent.