Kategóriák

2014. március 3.

Csirkehúsos "rizottó"





Olyan ételre vágytam, ami gyorsan megvan, és miután a múltkor nagyon ízlett az egyik ehhez hasonló egytálételem, ezért azt egy kicsit újragondolva elkészítettem gomba nélkül. Határozottan jót tett neki a pritamin paprika és a leveskocka.

Hozzávalók 3-4 személyre:

40 dkg csirkemellfilé
15 dkg rizs
15 dkg zöldborsó
1 fej lila hagyma
½ pritamin paprika
1 ½ ek. mangalicazsír

őrölt fekete bors
1 zöldségleveskocka

elkészítés:

  1. A rizst ½ evőkanál felhevített zsíron kissé megpirítjuk, belemorzsoljuk a leveskockát, felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel, és kis lángon elkezdjük főzni.
  2. A megtisztított hagymát félbevágjuk és vékonyra szeljük. A pritamin paprikát apró kockákra vágjuk, és a hagymával együtt a zsíron megdinszteljük.
  3. Rátesszük a borsót, puhára pároljuk, majd a húst is hozzáadva, fehéredésig sütjük.
  4. Ha a rizs megfőtt, a borsós húshoz keverjük és kicsit összesütjük. Tálaljuk.